Komesar NBA lige Adam Silver: Moramo da se ugledamo na Srbiju!

Ugledajmo se na Srbiju!

foto: Reuters

NBA liga mora da se ugleda na Srbiju! Ovu rečenicu izjavio je komesar NBA lige Adam Silver, koji je pohvalio Srbiju i Australiju u stvaranju vrhunskih mladih košarkaša.

On je komentarišući NBA utakmice koje se igraju van američkog kontinenta, istakao da je naša zemlja malo, ali veoma bogato tržište.

“Australija i Srbija imaju odlične sisteme razvoja mladih košarkaša, a u isto vreme su relativno malo tržište u odnosu na zemlje koje nemaju nijednog predstavnika u NBA. Oni rade fantastičan posao i trudimo se da iskopiramo njihov sistem”, rekao je Silver, prenosi “Gardijan”.

[adsenseyu5]

Naši predstavnici u NBA šampionatu Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica već su pokazali kvalitet za najbolje košarkaško takmičenje, a očekuje se da im se uskoro pridruže reprezentativci Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

Nikola Jokić

foto: Tanjug/AP – Nikola Jokić

[adsenseyu1]

Koliko je izjava komesara ove lige na mestu, najbolje govori činjenica da Srbija sa nešto više od 7,16 miliona stanovnika ima isto predstavnika u NBA kao i Nemačka (80,62 miliona) i Italija (59,83 miliona), dok Rusija (143,5 miliona) ima jednog, a Kina koja broji 1,35 milijardi nema NBA košarkaša.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Komesar NBA lige Adam Silver: Moramo da se ugledamo na Srbiju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.