Lino Červar besan kao ris: Kradu nas, a posle kažu da su Hrvati, Srbi i Bosanci prevaranti

Intervju

Lino Červar – foto: Tanjug/AP

Hrvatska je porazom od Nemačke (22:21) izgubila sve šanse da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u rukometu. Selektor “kockastih” opleo je posle meča po sudijama, a u izlivu besa pomenuo je i Srbiju. U pozitivnom kontekstu.

Sudije u zatvor! Ljude s naših prostora prati glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci… Nevaspitani, nepošteni, te ovakvi, te onakvi… Ma nemoj. A šta su onda ovi? Pa ovo je za zatvor. Važno je u životu biti čovek, a ova dvojica Danaca to nisu bila – grmeo je Červar, selektor “kauboja“.

Iskusnog stručnjaka boli što će arbitri proći bez ikakvih sankcija.

– Te sudije će i dalje dobijati važne utakmice, a ne bi trebalo da više sude ništa. Pokrali su nas! Pa, i Nemci priznaju su to priznali. Ovo je bila klasična pljačka koju je video ceo rukometni svet.

Šta je to toliko zabolelo Hrvate? Naime, danske sudije su minut pre kraja meča izmislile “kockastima” faul u napadu pri vođstvu Nemačke 21:20. Domaćin šampiona iskoristio je taj poklon i u narednom napadu postigao gol za nedostižnih dva razlike. Epilog – Nemačka u polufinala, Hrvatska bez šanse da se bori za odličja.

Možda će sudije proći bez kazna, ali ona sigurno čeka Lina Červara zbog ove izjave.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Lino Červar besan kao ris: Kradu nas, a posle kažu da su Hrvati, Srbi i Bosanci prevaranti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.