Norveški novinari otkrili: Ceca Ražnatović ostala živa samo zahvaljujući grešci NATO vojnika

Intervju

Ceca Ražnatović – foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Ovaj podatak otkrili su pre nekoliko godina norveški izveštači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi “Ratni heroj – unutar tajne Norveške“.

Oni navode da je u noći kada je u sklopu akcije “Milosrdni anđeo” bombardovana kineska ambasada u Beogradu, meta zapravo bio Željko Ražnatović Arkan, koji se u tom trenutku nalazio sa Cecom u hotelu Jugoslavija, ali da su zbog greške NATO vojnika preživeli.

Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan“, tvrde autori knjige, koji dalje objašnjavaju i kako je do greške došlo.

Naime, Željka Ražnatovića su prema rečima autora knjige smatrali legitimnom metom jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

Tog 7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od hotela.

Ako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom jer su koristili stare mape. Raketama su razorili ambasadu, ubivši pri tom tri službenika.

(Skandalozno.rs, Izvor: alo.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Norveški novinari otkrili: Ceca Ražnatović ostala živa samo zahvaljujući grešci NATO vojnika"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.