Novak Đoković: “Zašto se vodi propaganda protiv mene?”

Pad

Novak Đoković – foto: AP/Tanjug

Novak Đoković pričao je o trenutnom stanju u Savetu tenisera i o eventualnoj promeni u vrhu ATP.

Đokoviću su, po ko zna koji put, novinari postavljali “politička” pitanja odmah posle odigranog meča.

Novak, koji je predsednik Saveta igrača, demantovao je navode medija i pisanja da je on protiv trenutnog predsednika ATP Krisa Kermoda.

“Ne razumem zašto se priča da sam ja protiv Krisa. Ko je rekao da je to istina? Moja briga u ovom momentu, kao i svakog člana Saveta, su informacije koje su procurile. Sve što se pojavilo u medijima nije sasvim istinito. Predstavljena je samo jedna strana. Morate da razumete da je kompleksna situacija. Naš posao je da se pobrinemo da igračima bude bolje. Kao što sam ranije rekao, proces obnavljanja Krisovog ugovora ne zavisi samo od nas, već i od predstavnika turnira. Glasaće se na kraju svega. Što se nas tiče, uradićemo sve da pričamo sa što većim brojem igrača tokom Grend slema i tokom narednih meseci. Imamo vremena. Ne znam čemu žurba? Ne razumem zašto se u medijima vodi propaganda protiv mene i ostalih članova Saveta. Zašto morate da požurujete sve? Proces je dovoljno komplikovan. Razmatramo sve opcije, detalje”, rekao je Novak.

Na izjave Stana Vavrinke i Karlosa Moje da Đoković kao predsednik Saveta igrača ima najveću odgovornost, rekao je ovo:

“Ponavljam, u ATP odlučuju teniseri i predstavnici turnira. Morate da razumete proces kako je Kris Kermod došao, ko je bio predsednik pre njega, ko je učestvovao u pregovorima sa Gren slemovima. Video sam Stanovu izjavu. Poštujem ga, prijatelji smo. Karlosa Moju takođe. Ali u isto vreme ih pozivam, kao i sve ostale koji su zainteresovani da mi se obrate ako su im potrebne informacije.

Tu sam uvek za sve”, zaključio je šampion US Opena i Vimbldona.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Novak Đoković: “Zašto se vodi propaganda protiv mene?”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.