Otkriven pravi razlog: Evo zašto Saša Đorđević nije zadržao Kalinića na spisku reprezentativaca

Selektor

Saša Đorđević – foto: Tanjug

Mnoge u Srbiji šokiralo je skraćivanje spiska selektora košarkaške reprezentacije Srbije – Aleksandra Đorđevića, koji je sa otpisao Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Oni su za to saznali iz medija, a selektor je nakon toga i pozvao Nikolu Kalinića i saopštio mu razlog zbog kojeg nije na spisku.

Telegraf saznaje da i šta je Đorđević saopštio Kaliniću i da razlozi zapravo nisu oni o kojima se spekulisalo kao što su priče o Kosovu i eksplicitni snimak.

U pitanju su košarkaški razlozi, odnosno da Đorđević Kalinića ne vidi kao prvi izbor u selekciji tima za Mundobasket.

– Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao vrlo zrelo i pozitivno. Razumeo je i shvatio priču zašto ga sada nema – rekao je Đorđević za Žurnal posle izostavljanja Kalinića.

Evrobasket 2017.

Vladimir Lučić – foto: AP/Tanjug

Kako saznajemo, Đorđević je Kaliniću saopštio da je prvi izbor Vladimir Lučić, koji će biti jedan od nosilaca tima na poziciji trojke, a da će drugo krilo dobijati preostalu minutažu do najviše 10 minuta. Od igrača koji su još na spisku pored Vladimira Lučića, na toj poziciji konkurišu Marko Simonović, Marko Gudurić, a mogu da je pokriju i Nemanja Bjelica i Stefan Birčević.

Očigledno je Đorđević smatrao mu u viziji tima Kalinić nije potreban.

Đorđević je povukao hrabar potez, odrekao se Nikole, koji je u Fenerbahčeu imao sjajnu sezonu, kao i Nemanje Nedovića, koji je odlično započeo sezonu, a onda doživeo povredu.

Uostalom, on kroji tim i on odgovara za rezultate.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Otkriven pravi razlog: Evo zašto Saša Đorđević nije zadržao Kalinića na spisku reprezentativaca"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.