Pepe Imaz: Srbi, IZVINITE zbog Novaka Đokovića

Guru

Pepe Imaz – foto: Fonet

Pepe Imaz, najkontroverzniji i najomraženiji čovek iz Novakovog okruženja, prvi put je potpuno otvoreno pričao o saradnji sa srpskim teniserom.

Novakovi navijači čuvenog “španskog gurua” direktno krive za pad i katastrofalne rezultate.

Malo ljudi zna da Novak sarađuje sa Špancem dugi niz godina.

“Sarađujemo već šest-sedam godina. Sve je počelo nekoliko meseci posle dolaska njegovog brata Marka ovde u Marbelju. Nismo direktno sarađivali u početku, ali se nekako naš odnos menjao s godinama, a saradnja prilagođavala različitim potrebama”, rekao je Pepe.

Kada je Imaz počeo da se pojavljuje sa Novakom u javnosti, počeli su loši rezultati, pa je javnost smatrala da je Španac kriv za to.

“Sve ove godine radim isto sa njim. Nisam uvek putovao na turnire. Samo ponekad, kada je on to tražio jer je smatrao da sam mu potreban. I, naravno, kada je i moj posao sve to dozvoljavao. Zaista ne znam zašto i kad su krenule sve te priče i zašto je nastala sva ta fama”, kaže Imaz.

Na pitanje da li njegova akademija radi bolje otkad je počeo da sarađuje sa Đokovićem, Imaz odgovara:

“Želim da jedna stvar bude jasna – nisam osoba koja nekom može da pomogne da se oseća bolje. To ne može niko do vas samih. Samo mogu da podelim nešto što je meni spasilo život. Želeo sam dve godine sebi da oduzmem život i nisam uspeo. Sve se promenilo kad sam se upitao “šta to radiš“, kada sam shvatio da treba da prihvatim sebe kakav sam, da sam ni bolji ni gori od ostalih, već samo ljudsko biće. To me je oslobodilo, to je baza svega. Biti svestan da si ljudsko biće kao i ostali oko tebe. Podeliti stvari sa ljudima oko tebe koji možda imaju probleme.”

Imaz tvrdi da ima divan odnos sa Marjanom Vajdom i Borisom Bekerom.

“Marjan je divna osoba, njegova važnost u timu je impresivna. Osećam se srećnim što mogu da delim vreme sa njim. Sa Bekerom isto.”

Španac je uputio i izvinjenje ljudima u Srbiji.

“Imam respekt prema svim ljudima u Srbiji i prema Srbiji. Ako je nešto zasmetalo, izvinjavam se. Ali meni je mnogo pomoglo i pomaže mi kada te ocenjuju, kada žele da te povrede. Kada te neko udari teže je odgovoriti ljubavlju nego kada te neko mazi. I zato mi te situacije i uvrede, iako nimalo lake, pomažu jer traže da najviše radim na sebi i pronađem poštovanje prema drugim ljudima.

Pomaže mi da shvatim to što govore. Da izvučem najbolje iz sebe i prihvatim sve to”, rekao je Španac.

(Skandalozno.rs, Izvor: novosti.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pepe Imaz: Srbi, IZVINITE zbog Novaka Đokovića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.