Reinkarnacija: Evo šta neke poznate i slavne ličnosti misle da su bili u prošlom životu!

Misterija

Iako je reinkarnacija neprihvatljiva kao koncept za hrišćane, svejedno danas mnogi ljudi na Zapadu (pa tako i kod nas) veruju da je ona stvarna i da se odista odigrava.

Ne samo obični ljudi, već i mnoge slavne ličnosti veruju da znaju šta su bili u prošlim životima. Ovo su neki od njih.

1. Napoleon je bio Karlo Veliki

Ni manjeg Korzikanca ni većeg državnika. Francuski imperator je mnogo vremena provodio u simboličnom oživljavanju rimskih careva, a verovao je i da je sudbinski određen da vlada Svetim rimskim carstvom. Bio je opsednut Karlom Velikim i pre svog krunisanja je dugo meditirao na grobu slavnog vladara, a tokom krunisanja je nosio kopiju njegove krune i njegov mač.

Papi je jednom poručio: “Pogledajte me dobro. U meni vidite Karla Velikog. Ja sam Karlo Veliki! Da, ja sam Karlo Veliki“. Ne zna se međutim da li je bio ubeđen da je u njemu reinkarniran Karlo Veliki ili je samo bio bombastičan u želji da legitimizuje svoje imperijalne ambicije.

[adsenseyu1]

2. Džordž Paton je bio vojnik u svim životima

Slavni američki general Paton je verovao da se rodio mnogo puta i da je uvek bio vojnik. Kada je tokom Prvog svetskog rata stigao u Langr odbio je ponudu jednog Francuza za obilazak grada uz objašnjenje da mesto zna odlično.

I zbilja, pokazao je gde se nalazio rimski amfiteatar, forum i hramovi posvećeni bogovima Marsu i Apolonu, iako neke građevine tada još nisu bile otkrivene. Pokazao je i mesto gde se tokom Galskih ratova nalazio Cezarov šator, te svom užasnutom saputnika objasnio da je nekada služio u Cezarovoj X legiji.

Njegova pesma “Kroz tamno ogledalo” opisuje kako se borio rame uz rame sa Aleksandrom Velikim kod Tira, kako se borio protiv Huna, kako je bio krstaš, kako je služio pod Henrijem V kod Azenkura, kako je bio mornar na ratnom brodu, Napoleonov general i vojnik Konfederacije u bitkama kod Vinčestera i Getisburga. “Znam sva ta mesta na kojima sam ranije bio, ali ne u ovom životu”, govorio je.

Salvador Dali. Foto: wikipedia/allan warren

3. Salvador Dali je bio Sveti Jovan od Krsta

Roditelji slavnog slikara su ga u detinjstvu odveli na grob njegovog mrtvog brata i rekli mu da je on njegova reinkarnacija. I zaista, Dali je bio ubeđen da jeste, ali ne samo njegova. Sećao se naime prethodnog života koji ide još dublje u prošlost, u 16. vek u kome je živeo rimokatolički svetac Jovan od Krsta.

Ovog karmelićanina su njegova sabraća kaluđeri strpali u ćeliju i tukli ga tri puta nedeljno jer ih je pozvao da se vrate životu molitve; Dali je tvrdio da se seća svih pojedinosti, i batina, i toga kako je našao Boga u ćeliji, pa čak i lica monaha koji su ga tukli.

[adsenseyu1]

4. Stalone je bio žrtva Francuske revolucije

Printskrin: YouTube/Auralnauts

Rambo je ubeđen da je imao barem četiri prethodna života i da je u nekima od njih doživeo nasilnu smrt. U jednom intervjuu je otvoreno rekao: “Prilično sam siguran da sam izgubio glavu uFrancuskoj revoluciji. Jednom je neko pričao o giljotini i o tome kako sigurno mnogo boli, ali sam im ja objasnio da ne boli ništa. Ništa ne osećaš, osim što ti glava upadne u košaru”.

Roki je takođe ubeđen i da je bio bokser koji je 1930-ih godine poginuo kada ga je suparnik nokautirao, a tvrdi i da je bio “nešto malo, možda majmun, verovatno u Gvatemali”.

5. Tina Tarner je bila faraonka Hatšepsut

Slavna diva je ubeđena da je reinkarnacija egipatske kraljice Hatšepsut, a da je njen bivši mu Ajk ponovo rođeni faraon Tutmos III, inače posinak pomenute vladarke; i zaista, oba muškarca su bili nasilni prema ženama pa je tako Tutmos lomio usta i nos statuama kraljice Hatšepsut da bi je ućutkao (verovanje drevnih Egipćana), a i Ajk je to njoj lično radio.

Tina Tarner. Foto: AP/Tanjug

Tina Tarner često boravi u Egiptu i kaže da doživljava prosvetljenje svaki put kada vidi statue negdašnjih kraljeva doline Nila, ubeđena da je ona takođe među tim figurama.

6. Fil Kolins je branio Alamo

Kao mali dečak u Engleskoj, Kolins je voleo da se igra Bitke za Alamo a kada bi završio redovno je spaljivao plastične vojnike. Tek je kasnije saznao da je meksički general Santa Ana naredio da se tela teksaških branilaca spale. Sada je ubeđen da je bio glasnik tokom pomenute bitke po imenu Džon V. Smit, a to mu je potvrdila i jedna poznata proročica.

Fil Kolins. Foto: AP/Tanjug

7. Stiven Sigal je bio budistički lama

Nakon svih tih silnih ubistava koja je izvršio u svojim filmovima, prirodno je da nas šokira to što budistička zajednica veruje da je on reinkarnacija velikog učitelja i poštovanog lame iz 17. veka koji se zvao Terton Čungdrag Droge.

Kao takvog priznali su ga istaknuti tibetanski duhovnici, a posvećen je ispod stabla bodhi drveta (inače, vrsta iz roda smokve) koje je direktan potomak onoga ispod koga se prosvetlio Buda.

Zlobnici kažu da je odrešio kesu da bi Tibetance “ubedio” da je reinkarnacija njihovog velikana.

(telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Reinkarnacija: Evo šta neke poznate i slavne ličnosti misle da su bili u prošlom životu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.