Sećate li se dečaka koji je glumio legendarnog bombaša Boška Buhu?

Ivan Kojundžić

Boško Buha – foto: Printscreen/Youtube/Nikodim Karakondžula

Sećate li se dečaka iz sela Koška koji je glumio legendarnog partizanskog bombaša?

Kada je Branko Bauer 1978. snimio film “Boško Buha“, ceo svet je čuo za Ivana Kojundžića, dečaka iz sela Koška koji je glumio legendarnog partizanskog bombaša, a mi vam predstavljamo kako on izgleda danas, 41 godinu kasnije.

Za razliku od svojih kolega iz filma, Dragana Bjelogrlića i Nenada Nenadovića, Kojundžić nije nastavio da se bavi glumom.

Ivan radi kao spiker na hrvatskom radiju i ponekad se samo pojavi u medijima kada se neko seti da je on bio čuveni Boško Buha.

– Glumom se nisam nastavio da se bavim, iako sam imao nekih ponuda, jer sam tada imao tek 15 godina i živio sam s roditeljima u selu Koška, blizu Našica. A i pokojni Branko Bauer sugerisao mi je da neko vreme apstiniram od filmske glume. Kad je ipak trebalo da se odlučim šta ću da studiram, prevagnule su neke porodične okolnosti zbog kojih nisam pokušao na prijemnom ispitu za glumu – ispričao je ranije Kojundžić i dodao:

– Upoznao sam mnogo poznatih osoba, dobio neke nagrade za tu ulogu, suočio se s golemom popularnošću, katkad sam dobivao po 20-ak pisama dnevno od devojčica iz bivše države. Neko vreme s nekima iz filmske ekipe još sam održavao veze, no sve se prekinulo još pre rata. Neki su, poput Dragana Bjelogrlića, posle ostvarili respektabilne karijere.

U to vreme, početkom 80-ih godina, film je zaista bio megapopularan jer se nakon kinodistribucije i na televiziji prikazivala istoimena serija u pet epizoda.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com/pulsonline.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sećate li se dečaka koji je glumio legendarnog bombaša Boška Buhu?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.