Sloboda Mićalović otkriva: Seriju “Nemanjići” smo snimali na brzinu!

Ljubav

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović – foto: Fonet

Sloboda Mićalović Ćetković umesto Emira Kusturice primila je u Filmskom centru Srbije nagradu za najbolji film “Na mlečnom putu” na Festivalu srpskog filma u Čikagu, a u uveče je Vrnjačkoj Banji bila gošća na Festivalu scenarija.

Glumicu će od jeseni gledati u seriji “Koreni“, gde igra Simku, jedinstvenu ženu u srpskoj književnosti, koja je svedok gašenja loze porodice Katić.

-“Koreni” sam pogledala i biće to odlična serija. Meni je sad kao glumici važno da imam različite uloge. Više volim da igram epohu. Međutim, malo sam se toga zasitila i želela bih sada nešto urbano. U “Korenima” sam uspela da pokažem neku svoju zrelost koja je važna za moje godine – kaže Sloboda.

Glumica je došla bez opterećenja u Vrnjačku Banju, jer se ne takmiči za nagrade.

– Televizijska publika je mnogo brojnija i ovo je način da ljudi dođu da pogledaju i filmove. Prikazali smo samo dve epizode, pa će nadam se i od jeseni nastaviti da je prate. Oslanjali smo se na dobru literaturu i onda je nama glumcima bilo lakše- ističe Mićalović.

Slobodi je ponovo partner Igor Đorđević.

– Igor i mene je tek sad otkrila šira publika, a mi radimo već 15 godina. Kod Šotre u “Nepobedivom srcu” mi igrao verenika, a u pozorištu smo imali nekoliko uloga. Igramo u “Zlim dusima” i predstavi “Frenki i Džoni“. On je sjajan glumac i privatno moj prijatelj, a žena mu je moja najbolja drugarica – objašnjava Sloboda.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Sloboda priznaje da je najponosnija na ulogu kod Emira Kusturice.

– Film “Na mlečnom putu” je u Fancuskoj jedan od najgledanijih ikada. Mislim da smo osvojili veliki broj nagrada. Samo u Rusiji sam dobila tri nagrade, a u Srbiji jednu. Film s stvarali s puno ljubavi. Nadam se da ću naredne godine doći u Čikagu. Saradnja s Kusturicom je promenila moj stav i razmišljanje, a postala svesna rupa u našoj kinematografiji, koji su mi delovali normalno. Mi smo “Na mlečnom putu” snimali tri godine i živi film i za taj film. Danas se nema para, a imamo fantastične autore. Mi moramo da snimimo seriji za tri meseca. Toliko se pričalo o “Nemanjićima“, napadani smo, a mi smo to morali da snimimo brzinom svetlosti. Bilo je to nemoguće – naglašava supruga Vojina Ćetkovića.

O saradnji s Lauševićem: Veliki glumac i dobar čovek

Sloboda je prvi put radila i sa Žarkom Lauševićem u seriji “Koreni” koju ćemo gledati na RTS.
– On je veliki glumac i dobar čovek.

U srpskoj kinematografiji najveći problem prema njenom mišljenju je novac.

– Ovde nismo imali ne znam koliko veći budžet, ali je film bio važan. Imali smo vremena da stvaramo, ponovimo kadar i pravimo magiju. Napravili smo nešto na ponos svih nas. A narod je nekad u stanju da takve stvari previdi – zapaža glumica.

Sloboda još ne zna hoće li nešto raditi i u neku novu predstavu.

– Pred kraj sezone izašla je predstava “Don Bernarde Albe”. Igram jednu grubavicu i ženu s hedikepom, a otpisana od porodice. Dobila sam dobre kritike i igraćemo je s velikom radošću – zaključuje glumica.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sloboda Mićalović otkriva: Seriju “Nemanjići” smo snimali na brzinu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.