Trener Kajla Edmunda tvrdi: Novak Đoković pozvao na BOJKOT Dejvis kupa

Titula

Novak Đoković – foto: EPA/ Justin Lane

Novak Đoković je prošle nedelje poslao mejlove kolegama sa pozivom da bojkotuju novi format Dejvis kupa! Ovo tvrdi Fredrik Rozengren, trener najboljeg britanskog tenisera Кajla Edmunda.

Rozengren nije objasnio kako bi se tačno odigravao bojkot, ali je činjenica da je ovo pravilo i ranije izazivalo negativne reakcije igrača.

Novak u mejlu koji je poslao Кajlu traži da igrači bojkotuju pravilo po kome je za učešće na Olimpijskim igrama neophodno da bar dva puta u olimpijskom ciklusu igraju u Dejvis kupu“, otkrio je Rozengren.

foto: printscreen

Ovo pravilo je i ranije izazivalo negativne reakcije igrača, tako da je sada neslaganje još više. Pogotovo jer većina tenisera ne želi da učestvuje u novom Dejvis kupu.

Кada se tome doda i da je Novak predsednik Saveta igrača ATP tura, a da je baš ova organizacija lansirala ATP kup kao konkurenciju Dejvis kupu, onda je jasno da će tu tek početi varničenje.

“Ovaj mejl jasno govori da Novak nema nameru da više igra u Dejvis kupu”, dodaje Rozengren koji ne krije da smatra da je novi format borbe za Salataru katastrofa i da je organizovan samo da se zaradi više para.

“Niko mi još ništa pozitivno nije rekao o tome. Igrači su mnogo nezadovoljni usvojenim promenama”, zaključio je Rozengren.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Trener Kajla Edmunda tvrdi: Novak Đoković pozvao na BOJKOT Dejvis kupa"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.