Vanja GRBIĆ: Ovi momci su PRIMER kako se BORI i kako se POŠTUJE svoja ZEMLJA!

Čestitka

foto: Printskrin

Legendarni Vladimir Grbić, koji će večno ostati u srcima naših ljubitelja sporta jer je srcem i igrao za reprezentaciju, nikada u bogatoj karijeri nije uspeo da osvoji Svetsku ligu.

[adsenseyu6]

Bilo je tu i olimpijskog zlata, i onog namenjenog prvaku Evrope, nosio trobojku na Igrama, bio zvanično najbolji sportista naše zemlje dvaput, ali…

Svetska liga mu je, kao i svim dosadašnjim generacijama, izmicala.

Baš on je na sebi svojstven način rešio je da javno kaže šta misli o senzacionalnom uspehu nove selekcije, koju je do istorijske, prve titule pobedom nad Brazilom od 3:0 u finalu, kao selektor odveo njegov brat, Nikola.

“Oni nisu ponos samo kada pobede i osvoje. Oni su ponos uvek. Naša obaveza je da verujemo u njih uvek. I kad je teško, tada najviše. Mene nisu učinili ponosnim. Ja sam na njih ponosan oduvek.

Na njihov odnos i privrženost svom narodu i svojoj zemlji. Učimo od njih, jer imamo od koga, kako se bori i poštuje svoja zemlja”, poručio je putem Fejsbuka legendarni Vanja.

Posle podsećanja na odnos odbojkaša prema radu, ali i prema narodu i državi u kojoj su rođeni, on se potom obratio i samim igračima koji su stigli do titule:

“Momci… za mene ste odavno pobedili. Svaka reč je suvišna. Nastavljamo dalje do novih radosti, znoja, muke i izazova”.

[adsenseyu1]

Radost, ali i znoj, muka i izazov. Tačno u stilu “Vladimira Velikog”: jedna doza radosti, tri doze napora. Zato je na kraju radost triput veća nego u svim drugim slučajevima.

A jedino tako i moguća.

SVETSKA LIGA je naša! MOĆNA SRBIJA rasturila BRAZIL sa 3:0!
Tresla se dvorana: Pogledajte kako ŠAMPIONI pevaju himnu „BOŽE PRAVDE“! – VIDEO
Proslava ŠAMPIONA: Trese se SVLAČIONICA od pesme srpskih ODBOJKAŠA! – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vanja GRBIĆ: Ovi momci su PRIMER kako se BORI i kako se POŠTUJE svoja ZEMLJA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.