Veliki čovek Nemanja Matić: Meštanima svog sela plaća veresije, vraća kockarske dugove i KOSI TRAVU ISPRED CRKVE

Gol!

Nemanja Matić – foto: Reuters

Nemanja? Komšijama, prijateljima, rođacima plaća veresiju, vraća kockarske dugove, kosi travu ispred crkve – tako o našem reprezentativcu kažu meštani Vrela.

Otac malog Dušana Todorovića (4), za čije lečenje je cela Srbija poslednjih dana skupljala novac, otkrio je danas da je upravo fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije Nemanja Matić anonimno uplatio nedostajućih 70.000 evra da bi dete hitno otputovalo u Barselonu, u kliniku „Sant Joan de Deu“ na lečenje je Nemanja Matić, fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

Da ovo nikoga ne bi trebalo da iznenadi, svedoči i priča meštana Matićevog sela Vrelo, koje je Blic posetio pre dve godine. Evo šta smo tada čuli…

Koga god da sretnete u rodnom mestu Nemanje Matića, taj će vam reći sve najbolje i najlepše o našem fudbalskom reprezentativcu. Kad as Mančestera svrati u svoje rodno selo Vrelo, udaljeno od Obrenovca 15 kilometara, kaže da je „lepše od Pariza“, a „londonski Big Ben nije ništa naspram njegove crkve Svetog oca Nikolaja“.

Međutim, ono na šta su svi meštani ovog mesta zahvalni Matiću je to što je uvek pristojan, ljubazan, a pre svega velikodušan.

– Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom – kaže Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

– Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikada ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar – priključuje se hvalama i Vladeta Radović, koji ističe kako poznaje Matića još kada je on bio dete.

Vezista Mančestera pravo iz Londona je kod svoje kuće kad god ima vremena. Meštani potvrđuju da je u selu samo jedan od njih, ničim se ne izdvaja i  to ne želi.

– Vozi bicikl sa sinom, a leti kosi travu kod crkve. Ja sam ga čuvao kada je bio mali. Sjajan je – kaže Laze Zlatomir, njegov prijatelj.

Renovirao Školu u koju je išao

Nemanja Matić je puno pomogao i Osnovnoj školi „Vrelo“ u koju je nekada išao. Naš fudbalski reprezentativac je renovirao kompletnu stolariju, kao i celo desno krilo zgrade, pa deca sada imaju učionicu više u kojoj pohađaju nastavu. On će renovirati i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte, golovi…

Dobrotvor crkve sv. Nikolaja

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs/Marko Vukićević)

Budite prvi sa komentarom na članku "Veliki čovek Nemanja Matić: Meštanima svog sela plaća veresije, vraća kockarske dugove i KOSI TRAVU ISPRED CRKVE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.