Žal za prijateljem: Vesna ČIPČIĆ uputila poslednje reči svom ŠURDI

Sećanje

“VRUĆ VETAR” – foto: printscreen

On je bio Borivoje Šurdilović Šurda, a ona njegova supruga Vesna Šurdilović, njegova velika ljubav.

Ova dva glavna lika kultne serije reditelja Aleksandra Đorđevića “Vruć vetar” bili su njih dvoje, Vesna Čipčić i Ljubiša Samardžić koji je prekjuče preminuo u Beogradu, u 81. godini.

[adsenseyu5]

Njegova televizijska supruga uputila mu je danas poslednju poruku.

Vesna Čipčić i Ljubiša Samardžić u seriji "Vruć vetar": bila je ovo poslednja epizoda kada je ljubav Vesne i Šurde pobedila

foto: Instagram

“U mom sećanju, Ljubiša je zacrtan kao moj prvi glumački partner na filmu i njegovim odlaskom te uspomene bude duboki osećaj tuge. Njegova stvaralačka dugovečenost predstavlja nešto čemu se u svakom pogledu treba pokloniti. Ja mu se kalanjam. A sad adio, Šurda. Tvoja Šurdilovićka”, poručila je Vesna Čipčić za portal “Žena”.

Glumica koja je trenutno u Hrvatskoj svog Šurdu ne zaboravlja. Vesna i Ljubiša podelili su sate i sate snimanja. “Vruć vetar” za koji su scenario napisali Siniša i Ljiljana Pavić snimao se 1979. godine, u produkciji Televizije Beograd.

Serija se emitovala tokom 1980. godine. Prikazivala se i stekla veliku popularnost u bivšoj Jugoslaviji, ali i u Češkoj, Rumuniji, Mađarskoj.

[adsenseyu1]

Pored “Vrućeg vetra”, Borivoje i Vesna Šurdilović snimili su 1980. film “Avanture Borivoje Šurdilovića” (režiju je ponovo potpisao A. Đorđević, a scenario S. Pavić), kojem je Ljubiša bio kako nam je glumica rekla, njen prvi filmski partner.

Samardžić je u svet Šurdilovića ušao kao poznato glumačko ime, i Vesna je imala niz uloga iza sebe, ali je nakon televizijskog i filmskog susreta sa Ljubišom usledila njena blistava karijera.

Godine su prošle, Šurdilovići su ostali jedan od najpoznatijih glumačkih parova.

R.I.P LJUBISA SAMARDZIC #legends #actress #specijalnovaspitanje #vrucvetar #bitkananeretvi …..

A post shared by Sasa Vidic (@vidicsasa) on

Sa njima su u seriji i u filmu, između ostalih, glumili Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević, Bora Todorović.

(Skandalozno.rs, Izvor: zena.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Žal za prijateljem: Vesna ČIPČIĆ uputila poslednje reči svom ŠURDI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.