Željko Bebek posetio Selmu iz pesme Bijelog dugmeta koja danas ima 89 godina – VIDEO

Inspiracija

Selma Borić – Printskrin: Youtube/Gestapo

Jedan od najvećih hitova “Bijelog dugmeta” peva o Selmi Borić, gospođi koja je stvarna i koja i danas živi u Zagrebu. Danas ima punih 89 godina, i i dalje mio i drag pogled.

Advertisement

Već je poznato da je pesmu Selmi napisao pesnik Vlado Dijak još 1949. godine, jer mu se jako svidela, a tu ljubav joj, kako je Selma rekla u nekom od intervjua, nikada nije priznao. Danas Selma ima 89 godina, priznaje da je usamljena i da su svi koji su joj značili otišli sa ovoga sveta.

Selmu je ovih dana posetio u njenom domu u Zagrebu Željko Bebek, koji je njihovu zajedničku fotografiju objavio na Instagramu.

– U poseti kod moje drage Selme – napisao je Bebek i ponovo izazvao emocije na društvenim mrežama.

foto: Instagram/zeljkobebek

Ovo nije prvi susret Bebeka i Selme. Njih dvoje sreli su se i 2012. godine, 38 godina posle nastanka čuvene pesme, kad je Bebek ovoj divnoj starici otpevao “Selmu” u emisiji na HRT-u, a bio je to susret koji je rasplakao čitav region.

Reč je o ljubavi koja datira još od perioda posle Drugog svetskog rata. Vlado Dijak je te godine bio zaljubljen u Selmu Borić, koja je pohađala Drugu žensku gimnaziju u Sarajevu, a pošto su joj roditelji živeli u Zenici, često je odlazila kući vozom.

Advertisement

Jednom prilikom ponudio se da joj ponese kofere do železničke stanice, ali ni tada nije skupio hrabrosti da joj izjavi ljubav, pa je zato, ispraćajući je sa perona dok mu je ona mahala iz kupea, izgovorio rečenicu koju je kasnije pretočio u hit baladu: “Putuj, Selma, i molim te ne naginji se kroz prozor“. Selma je za pesmu saznala tek 1962. godine kada joj je otac poslao novinski članak u kojem je bio objavljen hit.

Pesma “Selma” snimljena je 1974. godine i dan danas je jedan od najvećih hitova “Bijelog dugmeta”.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

1 komentar na "Željko Bebek posetio Selmu iz pesme Bijelog dugmeta koja danas ima 89 godina – VIDEO"

  1. Drago mi je , sto juce umro nisam ! Ne bih znao , da je cuvena “Selma” , kcerka Aska Borica iz Zenice ! Najezio sam se ! Zelim joj dug zivot , kao i Zeljku Bebeku , velikom gospodinu !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.