Žestok sukob Vesne Dedić i Miroljuba Petrovića usred emisije!

Sukob mišljenja

foto: YouTube

Gostovanje Vesne Dedić i Miroljuba Petrovića pre nekoliko dana u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” obeležile su izjave kontroverznog doktora nauka i reakcije voditeljke i književnice.

Ono što je izneviralo Vesnu u emisiji u kojoj je tema bila novi Zakon protiv nasilja u porodici (a koji je od gostiju Petrovića i Jovana Marića pročitala samo ona), bile su dobro poznate priče Petrovića o Dušanovom carstvu, o prošlim vremenima kada su žene bile “dobre, srećne, pa su rađale po 10 vitezova“.

“Ta floskula: “Bila mu je dobra žena, rodila je sinove vitezove” to je divno, ali kako je ta žena živela tada i kako danas živi”, pitala se Dedićeva.

Miroljub je nastavio u svom stilu tvrdeći da su žene tada bile poput princeza jer su im muževi obezbeđivali sve za život. Ono što je dodatno zakomplikovalo situaciju bila je Petrovićev stav da je obrazovanje žena krivo za pad nataliteta i za njihov nepovoljan položaj.

[adsenseyu5]

“Rečenica da je problem Srbije to što se žene školuju, to ni u 18. veku nije bilo”, dodala je Vesna Dedić.

Petrovića to nije omelo da diskretituje žene koje rade u vojsci i u policiji.

“Mariću, da li si ti svestan da je ovo nacionalna televizija, da je poslednjih 10-15 minuta izrečeno toliko strašnih stvari na račun žena i toliko uvreda žena, da bih ja sve ovo na sud? Po zakonu ti moraš da reaguješ kada se ovakve stvari čuju, ti moraš da kažeš: “Ne, vi niste u pravu”.

Najefektnija njena izjava bila je ova:

“Mene su roditelji školovali da ne bih morala da sedim sa ovakvima. Završim škole, napravim karijeru i još malo pred penziju i ti me dovedeš sa ovakvima u studio”.

Petrović verovatno planira da nastavi niz svojih kontroverznih izjava. Slične stvari je pričao i gostujući pre nekoliko nedelja u emisiji “Amidži šou”.

(Skandalozno.rs, Izvor: zena.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Žestok sukob Vesne Dedić i Miroljuba Petrovića usred emisije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.