Znate li KO JE misteriozna STARICA iz kultnog filma “Ko to tamo peva”? – VIDEO

Misterija

foto: screenshot

Ona sedi u ćošku, u polumraku šaraga autobusa, nema nijednu repliku i skroz je obučena u crno. O da, ona je slepi putnik čuvenog autobusa “Krstić i sin”.

Kultni film “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana iz 1980. godine prati priču putnika raspalog autobusa koji putuje preko brda i brega prema Beogradu u proleće 1941. godine.

Najpoznatiji je po kultnim replikama “Vozi, Miško”, “I tata bi, sine”, “Puška je zakočena” i dedu koji viče “DecoooooOOOoooo”. Ovaj film je jedan od najpopularnijih i pokupio je razne nagrade.

Ipak, do danas nije otkriveno ko je starica koja sedi u poslednjem redu autobusa. Ona ne govori, a malo ko ju je i primetio.

Iako mnogi misle da je ona samo u jednoj sceni, pojavljuje se i u završnoj sceni bombardovanja. Tu je do samog kraja.

Dojče vele: Neispunjena obećanja Evropske unije drmaju Balkan!

Niko od likova iz filma je ne gleda, ne obraća joj se, ne pita je ništa – kao da ona nije tu. Jedna od teorija je da je starica u crnom Đavo lično i da je ona tu kao vesnik smrti.

Druga teorija vezana je za samu knjigu. U knjizi Dušana Kovačevića, scenariste filma, starica je detaljnije opisana. Reditelj Slobodan Šijan je, navodno, jednom izjavio da baka predstavlja smrt i tragične ratne događaje koji će uslediti.

Treća teorija krije se iza opisa Dušana Kovačevića.

“Baba u crnom predstavlja Srbiju koja je potpuno izolovana. Ona je analogija na stare ljude koje je njihova porodica ostavila same u nekoj seoskoj zabiti.

Oni tako životare, pomireni sa sudbinom i nimalo ih ne zanimaju događaji u zemlji i svetu, već su stvorili vlastiti paradoks sećanja, navika i melanholije”, napisao je on.

(Skandalozno.rs, blic.rs, Izvor: noizz.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Znate li KO JE misteriozna STARICA iz kultnog filma “Ko to tamo peva”? – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.