ZVEZDA traži da se PARTIZANU oduzme 12 bodova, crno-beli žestoko odgovorili!

Ilustracija

foto: Tviter

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić žestoko je odgovorio čelnicima Crvene zvezde koji traže da crno-belima budu oduzeti bodovi tvrdeći da Marko Nikolić nije mogao da vodi klub iz Humske.

Predstavnik pravne komisije Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nikola Dumnić rekao je da je predlog te službe da se Fudbalski savez Srbije izvede pred redovni sud zbog toga što je treneru Partizana Marku Nikoliću dozvolio da vodi crno-bele i time takmičenje u srpskom prvenstvu učinio neregularnim.

Dumnić je za portal Mocarsport rekao da propisi FSS-a nalažu da svaka od uvodnih šest Partizanovih utakmica pod Nikolićevim vodjstvom registruje službenim rezultatom 0:3.

[adsenseyu5]

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je u ponedeljak da je Nikolić suspendovan u Sloveniji zbog rasizma dok je predvodio Olimpiju, ali da mu je ipak dozvoljeno da vodi Partizan na početku ove sezone.

Marko Nikolić je to demantovao, a danas je objavljen dopis Fudbalskog saveza Slovenije u kome se navodi da sadašnji trener Partizana ne izdržava nikakvu suspenziju niti se protiv njega vodi bilo kakav disciplinski postupak.

Nikolić je, dok je radio kao trener Olimpije, prvobitno kažnjen sa sedam utakmica suspenzije, novčano sa 1.500 evra, zato što je na rasnoj osnovi uvredio igrača ljubljanskog tima Blesinga Elkea.

Dumnić je naveo da je ta kazna bila konačna, da se Nikolić na nju nije ni žalio.

“Odslužio je jednu utakmicu suspenzije, a onda je Olimpija raskinula ugovor sa njim baš zato što nije mogao da obavlja svoj posao. Nakon toga nije imao angažman do dolaska u Partizan, a pravilo kaže da se kazne na nivou nacionalnih saveza prenose u druge zemlje ako su obe pod okriljem iste konfederacije. U ovom slučaju Uefe. Znate da je Everton recimo morao da odradi meč suspenzije iz Švajcarske”, rekao je Dumnić.

[adsenseyu1]

“I ta Nikolićeva kazna je morala da se primenjuje i ovde u prvih šest njegovih utakmica. Pošto nije, prema pravilniku FSS-a, sve one bi trebalo da budu registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist Partizanovih protivnika”, dodao je.

Komentarišući dopis iz Slovenije, on je kazao da ta “potvrda nema delovodni broj i delovodni pečat FS Slovenije”, kao i da joj je “sadržina potpuno bezvezna”.

Dumnić je rekao i da je obavio neformalne razgovore sa predstavnicima FSS-a.

“Već sam imao neke neformalne razgovore sa ljudima iz Saveza. Neformalno, njihovo tumačenje je da je Nikolić odradio suspenziju tako što nije radio taj posao? To ne funkcioniše tako. Savezi ne mogu da opraštaju kazne. Mogao je samo Nikolić da se žali pa da se promeni odluka, ali toga nije bilo”, rekao je on.

“Mi možemo da se žalimo FSS, ali ne znam koliko to ima smisla. Pa je zato predlog pravne službe, a videćemo da li će ga klub prihvatiti, da Savez izvedemo pred redovni sud zbog toga što nije obezbedio regularnost takmičenja. Savez je bio taj koji je dužan da proveri sve činjenice. Ne može on nekog da oslobadja krivice. FSS je morao da reaguje po službenoj dužnosti”, rekao je Dumnić.

Vuletić je žestoko odgovorio na optužbe Crvene zvezde.

[adsenseyu1]

“Nije iznenađujuće što se uplašeni, umorni i neumitno istrošeni doktor “cash&carry” univerziteta panično hvata za poslednju tananu slamku spasa, misleći da je lijana uz koju će se popeti uz liticu sa koje je njegov drugoplasirani tim skliznuo. U svom teatru apsurda, on nastoji da se sada, nakon više od godinu dana, pozabavi likom i delom čoveka koji mu svake noći u san dolazi, kao košmar. Tragikomično deluje pokušaj da se ospori pravo Marka Nikolića, šefa struke FK Partizan, da vodi utakmice prvog tima na početku ovog šampionata. Gde li su članovi pravne službe “cash&carry” doktora bili sve ovo vreme? Kako li nisu ranije uočili “brojne nepravilnosti”, zašto odmah nisu reagovali dok je sada drugoplasirani tim bio prvoplasirani?”, naveo je Vuletić i dodao:

“U toj igri delovodnih brojeva i nedostataka pečata (a ne videsmo ih ni na pismenu koje je dostavila ova naprasno aktivna pravna služba) možemo da ih podučimo da lex posterior derogat legi priori – kasnije pravno pravilo ukida prethodno. Za nas je potpuno validan dokument iz juna 2016. i skora izjava portparola NZS, koja nedvosmisleno utvrđuje da je Marko Nikolić, tumačenjem NZS, svoju kaznu odslužio u poslednjim takmičarskim kolima prošle sezone. Držimo da je, pored opšte neukosti i nepoznavanja prava, nedostojno da klub takve tradicije i uspeha i dalje predstavlja čovek koji je i dalje pod istragom za krivična dela i panično sada posmatra sve oko sebe, smrtno uplašen da li su organi pravosuđa već krenuli po njega. Njegoš veli: “Strah životu kalja obraz često”. Onome ko ga ima”.

Partizan ima tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu tri kola pre kraja šampionata. Partizan i Zvezda igraće u finalu Kupa Srbije 27. maja u Novom Sadu.

Budite prvi sa komentarom na članku "ZVEZDA traži da se PARTIZANU oduzme 12 bodova, crno-beli žestoko odgovorili!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.