1.500 radnih mesta je rezervisano: Italija traži radnike (INFO)

zastava

U ovoj godini Italija će zaposliti 13.000 sezonskih radnika, a od ove brojke 1.500 radnih mesta je rezervisano za radnike koji su ranije radili u Italiji ili već rade u ovoj zemlji.

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Ministarstva za unutrašnje poslove Italije, za sezonski posao mogu se prijaviti građani Bosne i Hercegovine, Albanije, Koreje, Egipta, Makedonije, Filipina, Gambije, Gane, Japana, Indije, Kosova, Maroka, Mauricijusa, Moldavije, Crne Gore, Nigera, Nigerije, Pakistana, Senegala, Srbije, Šri Lanke, Ukrajine i Tunisa.

[adsenseyu4]

U decembru 2014. u Srbiji je bilo je zaposleno 448.720 osoba, dok je u januaru taj broj pao na 445.788, što je smanjenje za 2.932. Prosečan broj zaposlenih tokom 2014. iznosio je 443.587, a broj nezaposlenih 391.427.

Foto: Tanjug/Dušan Mitić

U poslednje vreme sve je aktuelnije traženje posla u prekograničnim zemljama radi bolje zarade. Tako Srbi priliku za bolji život mogu osim u Italiji da potraže i u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu…

Budući da veliki broj Srba živi i radi u Nemačkoj godinama, tamo je i dalje velika potražnja za radnom snagom iz Srbije. Najviše prolaze ugostiteljski radnici i građevinari.

Prosečna plata u Srbiji za mart mesec 2015. godine iznosila je 51.195 dinara, dok se u inostranim zemljama može zaraditi i troduplo više na istim ili sličnim poslovima kao u Srbiji.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Izvor: 6yka.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "1.500 radnih mesta je rezervisano: Italija traži radnike (INFO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.