Aleksandar Vučić: Još hiljadu puta da se ponovi ovakva utakmica, hiljadu puta ću da navijam ZA RUSIJU!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio fabriku Teleoptik žiroskopi u Zemunu, a po završetku zvaničnog dela obilaska je otkrio da je u sinoćnjoj četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu zdušno navijao za Rusiju.

Odgovarajući na pitanja novinara uz koga je stao u duelu između Rusije i Hrvatske, šef države je podsetio da, koliko mu obaveze to dozvoljavaju, prati Mundijal i da je njegova podrška nepodeljeno bila uz ruske fudbalere, iako su domaćini, posle žestoke borbe okončane čak i penalima, poraženi.

Advertisement

“Gledao sam deo 2. poluvremena i produžetke, jer sam se kasno vratio s puta. Navijao sam za Rusiju. Pošto vidim da su me neki kritikovali zbog toga, moje je pravo da navijam za Rusiju, Srbija je demokratsko društvo, a nisam video nijedan razlog da navijam za njene protivnike. Nisam oduševljen Tompsonovim pesmama, nisam fasciniran mnogo čime.Ii pre ove utakmice sam rekao da Hrvatska ima bolji tim, ali još hiljadu puta da se ponovi ovakva utakmica, hiljadu puta ću da navijam za Rusiju, pa neka se nerviraju svi koji misle da se treba dodvoravati Zapadu. Ne znam sada za koga da navijam, ali to je samo sport. Neka navija ko za koga hoće, ali ne može ni meni to da zabrani. Ne znam sada za koga da navijam, ali mi čini da će Engleska imati više navijača u Srbiji nego što je ikada mogla da pomisli da će da ima”, objasnio je Vučić.

Podsetimo, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio se još pre nedelju dana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je verovao u tadašnju pobedu reprezentacije Rusije nad Španijom na Svetskom prvenstvu.

Advertisement

“Samo jedan čovek je čvrsto verovao u pobedu Rusije nad Španijom – Aleksandar Vučić. Njegov optimizam vezano za taj meč iznenadio me je tokom našeg razgovora 29. juna. Ali, on nije pogrešio! Hvala svim našim srpskim prijateljima – navijačima”, napisao je Čepurin na svom Tviter nalogu.

Šef srpske države odmah mu je, takođe putem ove društvene mreže, srdačno odgovorio.

“Hvala, prijatelju. Želim vam svu sreću u nastavku takmičenja”, napisao je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Još hiljadu puta da se ponovi ovakva utakmica, hiljadu puta ću da navijam ZA RUSIJU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.