Aleksandar Vučić: Milan Radoičić nije ubica, njega nisu došli da hapse, već UBIJU

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS u emisiji “Upitnik” izjavio je Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića.

“Trebalo je nekoliko rezultata da se time postigne. Danas je saslušan Milan Radoičić. Mi smo tražili čaure od Prištine na 24 sata da vidimo iz koje puške je ubijen. Da vidimo da li smo u pravu ili ne. Nikada nismo dobili čaure. Danas ne bismo ni mogli ništa da uradimo sa tim. Sve što smo tražili, nikada nam nisu poslali, dok smo mi sve učinili da saznamo ko je ubica. Saznali smo da Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića“, dodao je Vučić.

“Mi mislimo da možemo da držimo status kvo. A to ne možemo. To ne želi Evropa, ne žele svet, niti Albanci, kojih je 91 posto na Kosovu i već imaju potvrđenu državnost od strane sveta”, istakao je Vučić.

“Ne bih samo govorio od 1912. godine i činjenica da prvi put uzimamo posle mnogo vremena pod svoju kontrolu. Nije baš naš od pamtiveka, imali smo problema još od Berlinskog kongresa. Uvek smo se borili za taj prostor i iz decenije u deceniju ga gubili. Bili smo veoma ugroženi od 81. do 91. godine”, istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da je ono što ga danas brine jeste to što Srbi i građani Srbije s jedne strane ne žele rešavanje, a “sa druge strane ne razumemo sa čim se suočavamo”.

“Ja da vodim Srbe da ratuju za Mostar, Sarajevo ili ne znam šta, ne pada mi na pamet! Neću to učiniti nikada! Moramo da naučimo sve svoje greške iz prošlosti. Što se Kosova tiče, imamo jedan problem da definišemo šta je to realno što možemo da imamo. To se ne može tako banalizovati. Sa druge strane imamo Albance koji su neodgovorni, neozbiljni i zato su veoma opasni”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da moramo da se borimo da ostanemo na evropskom putu uprkros svim pretanjama Albanaca.

Evropska unija mora da reaguje na kršenje sporazuma, ali ne reaguje. Naše je da pomognemo našem narodu, pa se pojavio hleb i mleko u Kosovskoj Mitrovici. Ne možete da sprečite Srbima da pomognu svom narodu. Je l’ rešenje da kažemo “Mi nećemo u Evropu zbog toga“. A gde ćemo”, istakao je predsednik Srbije.

Na pitanje ko su sponzori Albancima, Vučić je rekao da je Amerika njima i mama i tata.

Ostale velike su im tetke i strine. Naša pozicija je teška i borimo se da je održimo. Da se šahovskim rečnikom izrazim, teško da možemo da pobedimo sa damom manje“, dodao je Vučić.

O ubistvu Olivera Ivanovića

Što se tiče ubistva Olivera Ivanovića, to je bio dan kada su raspisani izbori, podsetio je Vučić.

“Trebalo je nekoliko rezultata da se time postigne. Danas je saslušan Milan Radoičić. Mi smo za razliku od drugih ćutali o saznanjima. Mi smo tražili čaure od Prištine na 24 sata da vidimo iz koje puške je ubijen. Da vidimo da li smo u pravu ili vi. Nikada nismo dobili čaure. Danas ne bismo ni mogli ništa da uradimo sa tim. Sve što smo tražili, nikada nam nisu poslali, dok smo mi sve učinili da saznamo ko je ubica. Saznali smo da Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića”, dodao je Vučić.

Neformalno je ispitan 21. februara ove godine, a sada su hteli da ga ubiju, istakao je predsednik.

“Njih 52 je došlo da ga hapse. Prvo je ucenjivan drugi čovek, pripadnik narko-klana, kome je nuđeno da optuži Milana Radoičića da je on to uradio. Pošto on to nije mogao da kaže, onda su rekli Marković je zvao policajca jednog, a mi imamo sve brojeve sa lica mesta”, dodao je Vučić i pokazao dokumentaciju.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Milan Radoičić nije ubica, njega nisu došli da hapse, već UBIJU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.