Aleksandar Vučić: Neću davati nikakve herojske izjave o Kosovu, ali ću Srbiju uvek braniti!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata, dvojica šefova država obratili su se javnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju obraćanja je istakao da ljudi u Srbiji “vrlo dobro znaju kakva je situacija na KiM, koliko ima Srba, koliko Albanaca, kao i šta se dešavalo 1999, 2008. ili 2010. godine” i da zato nema potrebe da komentariše izjave i poruke “licemernih političara iz opozicije“.

“Oni bi da sve uradim ja, a ne oni, da sve padne na moja leđa. Saša Janković svakog dana ističe da je za nezavisno Kosovo, Vuk Jeremić navodno nije, ali ne želi da Srbija da bilo šta, a to je suštinski isto kao da priznate nezavisnost. Svi su svesni da tako ne može, da je neophodan kompromis. Da ne podsećam da neki Jankovićevi koalicioni partneri na predsedničkim izborima podržavaju “republiku Vojvodinu“, ali taj film neće gledati. To nećete videti ne zato što ja to neću ili neko drugi neće, već zato što to neće građani Vojvodine”, naveo je Vučić.

On se osvrnuo i na pitanje niškog aerodroma “Konstantin Veliki” koje je podiglo buru u javnosti, objasnivši da je reč o “prelasku jednog državnog vlasništva u drugo državno vlasništvo”.

“Nema tu nikakve privatizacije. Čujem da Zoran Živković sada priča o aerodromu, a pitam ga u čijem je vlasništvu bio za vreme njegove vlasti? 2010. godine je aerodrom prebačen na Grad Niš, kao i njegova ogromna zaduženja i dugovi. Vole da izmišljaju i žive od obmana. Kada se promenila vlast u Nišu, mi smo počeli da pomažemo grad i njegove građane, toliko o tome ko je zadužen za napredak, a ko nije.

Sve što imamo i što smo mogli smo dali u Niš. Podigli smo aerodrom, a sada kažu: “Dajte ga Nišu“. Nema problema, hoćete aerodrom – izvolite aerodrom, upravljajte, samo nemojte onda posle mesec dana da kažete da ste se šalili i da tražite pare, jer mi od vas ne tražimo ni prihode ni profit. Evo, ne tražimo vam čak ni ono što su vam obaveze do danas, evo vam otpust od svega, vodite aerodrom, samo ne tražite posle pomoć države Srbije. Ne znate ni sami što protestujete, što ste digli dreku. A ja sam uvek išao u Niš, ići ću za koji dan opet, samo to mora neko i građanima Niša da objasni.

Pa šta je problem, ljudi? To neće uzeti kraljevina Butan, nego Srbija. Pa čija je država Srbija? Evo, ja prepuštam odluku Ani Brnabić”, zaključio je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Neću davati nikakve herojske izjave o Kosovu, ali ću Srbiju uvek braniti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.