Aleksandar Vučić: Nisam prihvatio da pustimo Kosovo u UN, iako su mi pretili

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Leskovcu da je Srbija 2013. godine bila izložena pritiscima da prihvati ulazak Kosova u UN.

Kako je rekao, to nije hteo da prihvati, iako su mu „pretili okončanjem političke karijere“, prenosi agencija Beta.

Vučić je posle obilaska Jablaničkog okruga u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ rekao da „mnogi spolja ne žele uspešnu Srbiju“.

„Nismo ni mi imali takvu iluziju, ali kada su videli da je Srbija od zemlje koja je grcala u dugovima i kada je bilo pitanje dana kada će bankrotirati, počela da se diže, da ekonomski raste, da imamo suficit sa svim balkanskim zemljama u trgovini, da brže nego što su očekivali smanjujemo nezaposlenost, odmah su krenuli svi zajedno u neku vrstu koordinisanih napada na našu zemlju“, kazao je Vučić.

On je rekao i da je u vreme onih koji ga danas kritikuju nezavisnost Kosova priznalo 85 država, a da je od trenutka kada je postao predsednik Srbije Kosovo priznalo devet zemalja, a priznanje je povuklo 14 država.

„Mi kažemo Albancima da želimo mir i kompromis, ali ne možete da pričate o kompromisu ako uvodite anticivilizacijske takse, ako niste ispunili obavezu o formiranju ZSO. Oni svakog dana govore da smo blizu sporazuma, a pošto znam koliko smo daleko od njega, pitam se sa kim to razgovaraju. To su njihove igre, ponavljaju sve to u slučaju da ako jednog dana ne bude sporazuma mogu da kažu da su Srbi krivi“, objasnio je Vučić.

Navodeći da je Beograd ispunio sve obaveze iz Briselskog sporazuma, Vučić je kazao da „ne možemo dopustiti da nam otmu sve i još da kažemo kako nam je lepo“.

„To od rukovodstva Srbije neće dočekati“, rekao je Vučić i najavio da će ove godine država obeležiti 20 godina NATO agresije, „kada ćemo pokazati koliko nas boli što smo tokom bombardovanja izgubili više od 2.000 građana“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Nisam prihvatio da pustimo Kosovo u UN, iako su mi pretili"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.