Aleksandar Vučić otkrio šta će se desiti: Albanci će uhapšenog Rusa predstaviti kao kriminalca

specijalne jedinice

ROSU – foto: Printskrin/Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u parlamentu da će Priština verovatno pokušati da predstavi uhapšenog ruskog administrativca Unmika kao švercera koji je upleten u kriminal.

“Za ruskog državljanina zvanično je reagovao ambasador Rusije Čepurin. Verovatno će u Prištini reći da je i taj Rus neki švercer koji je učestvovao u krimalnim radnjama, pa će to sad na nekom novom Štrahe snimku da nam pokažu”, kazao je Vučić u parlamentu.

Vučić je prethodno rekao da je Hašim Tači potvrdio da su uhapsili ruskog državljanina, kao i da na KiM Albanci hoće da budu “heroji Amerike i pokažu da mogu da rade šta hoće i kako hoće“.

Prema još nepotvrđenim informacijama, pretučen je i priveden jedan ruski državljanin na KiM, Mihail Krasnoščenko, radnik UNMIK administracije.

Šok: Vučić u Skupštini preneo neočekivanu reakciju Zapada na upad Albanaca na sever Kosova

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je, povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, da Rusija odlučno osuđuje upad kosovskih specijalaca na Srbima naseljeni sever, saopštila je Ambasada Rusije u Beogradu.

“Odlučno osuđujemo upad kosovskih specijalaca u rejone severa Kosova i Metohije naseljene od strane Srba. To je krajnje opasno i kosi se sa svim postojećim dogovorima. Revoltirani smo provokacijom prištinskih vlasti u odnosu na ruskog državljanina, saradnika UNMIK Mihaila Krasnoščekova.

Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi za ovaj vapijući incident”, poručio je Čepurin.

Miroslav Lazanski otkriva: Ovo je pravi cilj napada ROSU na sever Kosova!

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić otkrio šta će se desiti: Albanci će uhapšenog Rusa predstaviti kao kriminalca"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.