Aleksandar Vučić: Sve je jasnije da ćemo teško doći do rešenja za Kosovo i Metohiju!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Sve je jasnije da ćemo teško doći do rešenja za Kosovo i Metohiju, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo “veliko ništa”, mogu da nastave da likuju i da se raduju, jer sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa.

Vučić je rekao da oni u Srbiji, koji se raduju izjavama iz Evrope i Prištine da neće biti promene granice Kosova, ne kažu građanima da i Evropa i Priština kad to kažu misle na granice nezavisnog Kosova.

– Očekivao sam da će naši politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje. Dobili su izjave da se neće menjati granice. Rekli su to iz Evrope, Albanci i drugi. Zaboravili su samo da kažu našem narodu da se tu govori o tome da se ne menjaju granice nezavisnog Kosova – rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Obmanjivali su naš narod“, primetio je i dodao da nije istina ono što govore njegovi politički protivnici kada kažu “Kačanik je srpski i biće zauvek srpski“.

Vučić je kazao da su ti i takvi namerno radili na celovitosti Kosova, a da su se samo pravili da štite naše nacionalne interese.

Kazao je da je sve jasnije da će biti teško doći do rešenja, ali da će Srbija nastaviti da bude spremna na kompromise i traži šta je pravično, racionalno za srpsku državu.

– Oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo veliko ništa, neka nastave da se raduju, sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa – rekao je on.

Vučić je kazao da su nas oni doveli dotle time što su ćutali 2008, kada je Kosovo priznato, što su to pitanje 2009. izbacili iz UN, i išli 2010. na sramnu predstavu u Međunarodnom sudu pravde, gde su dali legitimitet kosovskoj nezavisnosti, a 2011. postavili carine i policijske punktove izmedhz Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku.

– Danas kažu da to treba da se sačuva, da ne treba da se sruši. Ne razumem one koji su dobronamerni, kako su mogli da poveruju u te priče – dodao je on.

Vučić je istakao da je, kada se pogleda za šta se zalažu Plenković i Zvizdić, svima jasno ko se u stvari zalaže i bori za očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Sve je jasnije da ćemo teško doći do rešenja za Kosovo i Metohiju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.