Aleksandar Vučić: Žao mi je što sam ih podsetio da je Nikola Tesla Srbin!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Srpski predsednik Aleksandar Vučić održao je danas konferenciju za novinare u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu gde je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije, spomenuo Nikolu Teslu i ustaše.

Nakon što je pojasnio kako bi ponovio sve što je rekao nedavno u Bačkoj Palanci, osvrnuo se na srpske žrtve u Drugom Svetskom ratu.

– Žao mi je što je neko ljut što sam nešto nazvao pogromom, podsetio sve da je Nikola Tesla Srbin. Nema podataka da je ikada rekao ono o srpskom rodu i hrvatskoj domovini, to je komunistička izmišljotina. Tesle su strašno stradale od ustaškog režima. Više od devedeset njih je pobijeno. Da je Tesla bio u Lici u to vreme, sasvim sigurno ne bi preživeo, kao što niko od njegovih nije preživeo. Žao mi je što su to činjenice – rekao je Vučić.

Tri dana nakon upoređivanja Hrvatske sa Hitlerovom Nemačkom, srpski predsednik je kazao da bi sve ponovio, ali ovaj put da bi rekao i više, pogotovo ako bi mogao da vidi dan unapred, odnosno šta se događalo tokom proslave Oluje u Hrvatskoj 5. avgusta.

– Odnosi Hrvatske i Srbije nisu bili naročito topli, ne zbog odluke Srbije, nego zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i našeg naroda. Moja želja za boljim odnosima Hrvatske i Srbije ostaje – rekao je Vučić na pres konferenciji.

– Ja neću moliti i kukati zbog hajke i harange protiv mene, neka oni radije pogledaju šta su radili. Ja sam govorio na jedan dostojanstven i miran način, ne iznoseći fašističke pozdrave. Što ne bih mogao da kažem da je bio slučaj u Glini i u nekim drugim hrvatskim mestima. Imamo molbu za njih. Kad god hoćete dobrodošli ste u Srbiju. Kad ne želite, ne morate.

Ja od razgovora sa bilo kim ne bežim i nisam kukavica – nastavio je.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Vučić: Žao mi je što sam ih podsetio da je Nikola Tesla Srbin!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.