Alparslan Čelik surov: Ubio sam ruskog pilota i ne kajem se zbog toga!

Ubijeni pilot

foto: Printscreen YouTube

Alparslan Čelik izjasnio se krivim za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova čiji su avion „Su-24“ oborile turske snage u novembru 2015. godine.

On je rekao da je ubio Peškova, ali je odbio da navede više informacija u vezi sa incidentom.

Čelik je rekao da ne žali što je ubio ruskog pilota, uz tvrdnju da bi „on uradio to isto da je imao priliku“, prenosi agencija Dogan.

Ranije je javljeno da je Čelik uhapšen u Izmiru po dolasku iz Sirije, gde se borio protiv vladinih snaga zajedno sa turkmenskim militantima.

Kako piše list „Hurijet“, Čelik i još 13 lica ručali su u restoranu u Izmiru kada ih je uhapsila lokalna policija 30. marta.

Čelik i njegovi prijatelji nisu uhapšeni zbog ubistva ruskog pilota, već zbog nošenja oružja na javnom mestu, podseća „Sputnjik“.

Tek nakon hapšenja utvrđeno je da se radi o osobi koja je ubila Peškova. Ranije je javljeno da je Čelik priveden zbog korupcije.

Ruski bombarder oborile su turske snage iznad Sirije 24. novembra 2015. godine i on je pao četiri kilometra od turske granice.

Posada se katapultirala i jedan od pilota je spašen, dok su drugoga, Peškova, ubili otvaranjem vatre sa zemlje dok se spuštao padobranom.

(Srna)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Alparslan Čelik surov: Ubio sam ruskog pilota i ne kajem se zbog toga!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.