Ambasador Jakovenko: Velikoj Britaniji se ne može verovati, istorija je to više puta dokazala!

Intervju

Aleksandar Jakovenko – foto: YT Printscreen

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko izjavio je danas da je Velika Britanija u prošlosti kršila međunarodno pravo i da se Londonu ne može verovati u istrazi o trovanju dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u engleskom gradu Solsberiju.

Jakovenko je rekao novinarima da London optužuje Moskvu za napad nervnim agensom na Skripalja i njegovu ćerku Juliju 4. marta na jugozapadu Engleske, ali da te optužbe nisu potkrepljene dokazima.

On je naveo da Rusijane uzima britanske reči zdravo za gotovo“, optužujući London da ima “loš dosije u kršenju međunarodnog prava” i obmanjivanja međunarodne zajednice.

“Istorija pokazuje da se izjave Velike Britanije moraju proveriti. Zahtevamo punu transparentnost istrage i punu saradnju sa Rusijom” i Organizacijom za zabranu hemijskog oružja”, kazao je ruski diplomata.

Velika Britanija tvrdi da je nervni agens upotrebljen za trovanje Skripalja i njegove ćerke bojni otrov sovjetske proizvodnje “novičok” i krivi Rusiju za trovanje.

Moskva je odbacila sve optužbe.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Beta-AP)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ambasador Jakovenko: Velikoj Britaniji se ne može verovati, istorija je to više puta dokazala!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.