Ambasador SAD Kajl Skot: Nije takozvana, već Vlada Kosova, nezavisne i suverene države!

Ambasador SAD

Kajl Skot – foto: Tanjug

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je izjavio danas da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova, u kojoj je pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

„Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu“, rekao je američki diplomata.

Skot je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj.

„Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprineti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti“, naveo je Skot.

Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom „Behtel“ za projekat izgradnje Moravskog koridora.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Ambasador SAD Kajl Skot: Nije takozvana, već Vlada Kosova, nezavisne i suverene države!"

  1. Normlno da je suverena drzva koju je priznalo vise od sto drzava jos trebaju dobitiMedzedzu Buanovac i presevsku dolinu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.