Američki ambasador Kajl Skot: NE MEŠAM SE u unutrašnje stvari Srbije, samo komentarišem!

Ambasador SAD

foto: Tanjug

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da se ne meša u unutrašnje stvari Srbije već da komentariše određena dešavanja u zemlji.

– Interesantno je i ironično da ukoliko pozitivno komentarišem unutrašnji dijalog o Kosovu onda nema reakcija. Ili ako pozdravim ekonomski razvoj i napredak u ekonomskim reformama, onda nikom ništa.

Ali ako objavim nešto kritično, onda su reakcije drugačije – rekao je Skot novinarima odgovarajući na pitanja o sporenju sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.

Dodao je da razume reakcije na njegov komentar o Vulinu, ali da dalje neće da to komentariše i smatra da se tome daje preveliki značaj.

[adsenseyu5]

– Što bi rekli u Srbiji – tresla se gora rodio se miš – kazao je Skot.

Skot je ranije podelio na svom profilu na Tviteru tekst “Vašington posta” i napisao da “meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom”, poput one ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Vulin je pre toga na skupu u Nišu rekao da su svi koji su branili Srbiju “najhrabriji medju hrabrima”, misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki ambasador Kajl Skot: NE MEŠAM SE u unutrašnje stvari Srbije, samo komentarišem!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.