Američki milijarder Džim Rodžers: Investirajte u rublju i rusko finansijsko tržište!

Investicije

Američki milijarder Džim Rodžers, jedan od osnivača kompanije “Kvantum fund”, smatra da su investicije u dolare i evre – kratkovide, te da treba investirati u rublje i rusko finansijsko tržište.

“Rusija je za mene jedno od najprivlačnijih tržišta kada je reč o investicijama”, naveo je Rodžers na konferenciji u Moskvi pred klijentima financijske grupe “BKS”.

On ističe da je prvi put  došao u Rusiju 1966. i da je bio  veliki pesimista, ali je 2012.  promenio  mišljenje.
Za to vreme, smatra američki milijarder, mnogo toga se promenilo – došlo je do promene u Kremlju i izmenjen je prilaz stvarima.

“Danas je ruska berza u padu, što  je vrlo dobra vest za mene. Kada kupujete dok je berza u padu –  onda imate velike mogućnosti za rast. To može trajati i do pet godina, ali kriza će sigurno proći i vi ćete biti na dobitku”, navodi Rodžers.

On ocenjuje da je ruska berza  najbolje tržište u 2015. godini. Rodžers investira u akcije na Moskovskoj berzi, u akcije  “Aeroflota” i kompanije “Fosagro”.

Američki milijarder smatra da je najperspektivnije ulaganje u poljoprivredu – prenose ekonomski portali.

“To je perspektivno ulaganje. Uveren sam da će se poljoprivreda razvijati, inače nećemo imati šta jesti”, navodi Rodžers.

[adsenseyu1]

BLUMBERG: Rublja postala najbolja valuta na svetu!

Rast rublje opovrgao je predviđanja većine zapadnih analitičara koji nisu uzeli u obzir glavni faktor jačanja ruske valute – primirje u Ukrajini, piše Blumberg.

Rublja demantovala sve negativne prognoze- Za prva tri meseca 2015. godine ruska valuta je po svim pokazateljima prešla iz kategorije najgorih u najbolje u svetu, negirajući čak i najtačnije analitičare u svojim predviđanjima -piše Blumberg.

Kako tvrdi Blumberg, pad cena nafte do šestogodišnjeg minimuma i smanjenje kamatnih stopa, što se ranije predstavljalo pokazateljem slabljenja rublje, danas je otišlo u drugi plan, a osnovni faktor je postao prekid vatre u Ukrajini.

“Nijedno od mojih predviđanja za rublju nije se ispunilo”, izjavio je šef sektora za trgovinske operacije moskovske investicione kompanije “Veles Kapitol“ Jevgenij Šilenkov.

“Takva je naša realnost – postoji previše različitih faktora koji utiču na rublju, previše elemenata u matrici rublje. Rublja je apsolutno nepredvidiva”, uveren je on.

(Vesti-online)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki milijarder Džim Rodžers: Investirajte u rublju i rusko finansijsko tržište!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.