Američki ministar odbrane zabrinut: Borbena gotovost armije SAD je katastrofalna – VIDEO

Intervju

foto: AP

Američki ministar odbrane konstatovao je nizak nivo borbene gotovosti u zemlji, prenosi agencija AFP.

“Ministar odbrane SAD Džejms Matis svedočio je da je ’šokiran‘ niskim nivoom borbene gotovosti u SAD”, navodi se u saopštenju na zvaničnom tviter nalogu agencije.

[adsenseyu5]

Šef Pentagona je rekao da Rusija i Kina izazivaju vojnu dominaciju Sjedinjenih Američkih Država tehnološkim napretkom pomorskih, kopnenih i vazdušnih oružanih sistema.

“Naša komanda na moru ugrožena je borbenim kopnenim mrežama navođene municije dugog dometa konstruisane za napad na naše brodove na sve dužim rastojanjima. Našu podvodnu superiornost, koja je nesumnjiva od kraja Hladnog rata i ključna konkurentska prednost, izazvale su i Rusija i Kina”, izjavio je Matis.

Skoro dve trećine američkih lovaca F/A 18 hornets NE MOŽE DA LETI?!

Posted by Skandalozno.rs on недеља 12. фебруар 2017.

On je dao izjavu pred Odborom za oružane snage Predstavničkog doma Kongresa SAD kao deo njegovog iskaza na saslušanju o zahtevu za budžet Ministarstva odbrane za 2018. godinu.

Matis je dodao da je dominacija SAD u vazduhu izazvana “širenjem naprednih integrisanih protivvazdušnih odbrambenih mreža i 5. generacije aviona”.

[adsenseyu1]

Štaviše, on je rekao je da dominacija SAD na kopnu u konvencionalnom, vrhunskom oružju, “ugrožena uvođenjem navođenog oružja dugog dometa vazduh-zemlja i zemlja-zemlja, naprednih oklopnih vozila, protivtenkovskog oružja i taktičkih sistema za elektronsko ratovanje”.

Ministar odbrane SAD je istakao da to dovodi u opasnost čitav međunarodni poredak. Ranije je Matis naredio da se započne revizija nacionalnog programa protivraketne odbrane.

(Skandalozno.rs, kurir.rs, Izvor: AFP)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki ministar odbrane zabrinut: Borbena gotovost armije SAD je katastrofalna – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.