Američki naučnik Džejson Barns: MESEC bi mogao jednoga dana da udari u ZEMLJU! – VIDEO

Sprema se sudar?

foto-ilustracija: pixabay

Džejson Barns, naučnik na univerzitetu Ajdaho, otkrio je da bi Mesec mogao da udari u Zemlju.

Apokaliptični sudar bi uništio satelit i izazovao nepopravljivu štetu za živi svet na Zemlji. Trenutno se Mesec udaljava od Zemlje, ali kako se predviđa Zemlja će se kretati sve sporije u budućnosti i privlačiće Mesec dok se ne sudare.

Nakon sudara će nastati “super Zemlja”, jer će se ova dva nebeska tela sjediniti. Kompjuterska simulacija u video snimku pokazuje kako bi ovaj sudar izgledao.

[adsenseyu5]

– Poslednji kontakt u evoluciji Zemlja-Mesec doveo bi do uništenja Meseca i proširenja Zemlje. Predviđa se da će se Mesec približiti Zemlji toliko da će se na kraju stopiti s njom. Ali ne brinite se previše, kolizija se neće dogoditi narednih 65 miliona godina. Do tada će oba nebeska tela najverovatnije biti zbrisana nakon Sunčeve faze “crvenog džina” – rekao je Barns.

Naša zvezda će se proširiti i progutati Sunčev sistem u narednih 5 do 10 miliona godina, predviđaju naučnici. Zemlja i Mesec su stvoreni kolizijom prvobitne, manje Zemlje i misteriozne planete Teia, otkrili su naučnici prošle godine.

[adsenseyu1]

Pogledajte video:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki naučnik Džejson Barns: MESEC bi mogao jednoga dana da udari u ZEMLJU! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.