Američki profesor Helmut NORPOT: Evo kako znam da će novi predsednik SAD biti Donald TRAMP!

Ilustracija

foto: pritscreen YouTubefoxnews

Američki profesor Helmut Norpot, tvorac modela čijom se primenom, osim u jednom slučaju, uspešno mogao predvideti pobednik svih predsedničkih izbora u SAD u poslednjih 100 godina, tvrdi da će u novembru pobedu odneti Donald Tramp.

https://twitter.com/asamjulian/status/789886920121806848?ref_src=twsrc%5Etfw

Ovaj politikolog sa Stoni Bruk Univerziteta u Njujorku, razvio je model predviđanja i kada ga je primenio retroaktivno, pokazalo se da se pokazao pobednike izbora od 1912. godine.

[adsenseyu5]

Pogrešio je samo jednom i to 2000. kada je rekao da će pobediti Al Gor, piše londonski Indipendent. Gor je, doduše, tada dobio više glasova, ali je posle spornog prebrojavanja glasova u Floridi, predsednik postao Džordž Buš mlađi.

Norpot je u izjavi za Njujork post rekao da je Tramp bio najjači u izborima u okviru Republikanske stranke i da će pobediti.

[adsenseyu1]

“Model je predviđeno još u februaru da će Tramp biti pobednik i ništa se nije promenilo od tada. Šta god se događalo u stvarnom svetu, ne utiče na model”, rekao je Norpot.

Model, međutim, ne uzima u obzir politički pejzaž koji se stalno menja, niti kako pojedini događaji utiču na izbornu trku, kao ni činjenicu da dve najjače stranke u SAD sve manje predstavljaju zemlju u celini.

https://youtu.be/S-eNSPK_4hM

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki profesor Helmut NORPOT: Evo kako znam da će novi predsednik SAD biti Donald TRAMP!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.