Ana Brnabić: Čini mi se da su Amerikanci sada spremni da slušaju!

Intervju

Ana Brnabić – foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić kaže za RTS da o situaciji na Kosovu i Metohiji mora da se raspravlja kao i do sada u Savetu bezbednosti UN i ističe da se naša diplomatska borba i razgovori sa saveznicima nastavljaju.

Gostujući u Dnevniku na javnom servisu, premijerka je rekla da ne postoji mnogo stvari koje Srbija može direktno da učini povodom namere Londona da spreči održavanje redovne sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na KiM.

– Mi svakako nastavljamo našu diplomatsku borbu, i razgovore sa našim stalnim saveznicima pri Ujedinjenim nacijama i u Savetu bezbednosti, tako da videcemo kako ce se završiti – rekla je Brnabić, ocenivši nameru Londona kao “politički neiskrenu“.

To je i neozbiljno, navela je Brnabić, te dodala da smatra da o situaciji na KiM mora da se raspravlja kao što se uvek do sada i raspravljalo u okviru Saveta bezbednosti.

Komentarišući svoju raniju izjavu da SAD sada bolje razumeju stav Srbije, premijerka je rekla da joj se čini da “sada imamo sagovornika koji je spreman da sluša”.

– Mnogo puta pre mi se činilo, u mojoj kratkoj istoriji u politici, da sam preko puta sebe imala sagovornike koji nisu bili spremni da čuju, kao da razgovarate sa zidom. Ovde ipak imamo administraciju koja je, čini mi se, otvorena da sluša i da čuje – i to je velika promena za nas – rekla je Brnabić.

Upitana kako do saglasnosti o pitanju Kosmeta u okviru naše zemlje, a imajući u vidu da ideje koje su se ovih dana čule nisu proizvele saglasnost crkve i političara, Brnabić je navela da je važno da se čuju svi različiti stavovi.

– Mislim da nikada ni predsednik Vučić, ni ja kao premijerka, nismo mislili da će oko ovoga da se postigne saglasnost svih činilaca društva. Mislim da je na kraju krajeva predsednik pokrenuo unutrašnji dijalog da bi se čuli različiti stavovi, što je par ekselans demokratija – rekla je premijerka.

Ona lično, kako je rekla, volela bi da probamo da dođemo do nacionalnog dijaloga.

– I da razumemo ozbiljnost ovog pitanja i da razumemo trenutak u kojem se nalazimo, zato što imamo hrabrog predsednika, odgovornog predsednika, koji ne želi da generacijama iza nas ostavlja ponovo problem sa kojim će se oni suočavati zato što mi nemamo hrabrosti, odgovornosti i ozbiljnosti da se suočimo sa problemom – poručila je presednica Vlade.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ana Brnabić: Čini mi se da su Amerikanci sada spremni da slušaju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.