Ana Brnabić: Mišljenje Aleksandra Vulina nije državna politika!

Intervju

Ana Brnabić – foto: Beta

Strateški cilj Srbije je Evropska unija i od tog puta nećemo odustati, poručila je danas u Novom Sadu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje mišljenje, ali da je državna politika nešto drugo.

– Mi imamo naš kurs, znamo šta nam je strateški cilj a to je Evropska unija tako da mi idemo tim koracima, mislim da je taj kurs vise puta potvrđen. Što se tiče saradnje sa svim ostalim državama, Srbija je apsolutno otvorena i u potpunosti posvećena saradnji sa svim državama – rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje da li Srbija razmišlja da promeni svoju spoljnu politiku.

Povod za to je bila izjava ministra Vulina da bi Srbija možda trebalo da promeni svoju spoljnu politiku, ukoliko Evropskoj uniji prioritet bude rešavanje pitanja Kosova.

– Ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje, ali državna politika je nešto drugo – rekla je Brnabić i dodala:

– Znamo sta nam je strateški cilj ali gradimo i prijateljstvo i ekonomsku saradnju i sa drugim zemljama koje nisu članice Evropske unije. Imamo naš strateški cilj i od toga nema odustajanja – objasnila je Brnabićeva.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ana Brnabić: Mišljenje Aleksandra Vulina nije državna politika!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.