Ana Brnabić: „Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste“

Intervju

Ana Brnabić – foto: Beta

Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste — autonomna pokrajina Srbije, poručila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je u Ženevi rekla da su interes Srbije mir i stabilnost u regionu, kao i saradnja sa svim partnerima, preneo je B 92.

„Pre svega smo zainteresovani za budućnost, za stvaranje regiona u kojem mladi žele da ostanu, za zaustavljanje odliva mozgova, za profitiranje od četvrte industrijske revolucije“, istakla je Brnabićeva novinarima u Ženevi gde prisustvuje Strateškom dijalogu Svetske banke.

Prema njenim rečima, digitalizacija je jedinstvena mogućnost ne samo za Srbiju, nego i za region, jer pobednici četvrte industrijske revolucije mogu biti i oni koji to u prethodnim slučajevima nisu bili.

Brnabićeva je naglasila da Srbija ima suficit treću godinu zaredom, da je lider po stranim direktnim investicijama i da je nezaposlenost prepolovljena, ali da je neophodna stabilnost da bi se „videle sve koristi fiskalne konsolidacije“.

„Koliko god bili politički i socijalno stabilni i jaki, svaka percepcija nestabilnosti će uticati na nas“, navela je premijerka.

Ona se dotakla i pitanja Kosova.

„Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste — autonomna pokrajina Srbije“, rekla je Brnabićeva.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ana Brnabić: „Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.