Angela Merkel: Zabrinuta sam zbog razgovora o promeni “granice” između Kosova i Srbije

Napušta politiku?

Angela Merkel – foto: Tanjug

Nemačka kancelarka Angela Merkel sa „zabrinutošću prati“ raspravu o mogućoj promeni „granice“, ističući da se zalaže za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Taj stav nemačke kancelarke navodi se u uzvratnom pismu predsedniku Demokratskog saveza Kosova Isi Mustafi, koji joj je krajem septembra preneo svoju zabrinutost, nakon što je pokrenuta debata o promenama „granice“.

„Iz moje perspektive veoma je važno da Kosovo nastavi dijalog sa Srbijom uz posredovanje Evropske unije, radi postizanja normalizacije odnosa. Debatu o promeni ’granice‘ i ja, kao i vi, pratim sa velikom zabrinutošću“, prenela je Angela Merkel u pismu čije su navode objavili iz Demokratskog saveza Kosova.

Merkelova je Mustafi prenela i stav u vezi sa viznom liberalizacijom za stanovnike Kosova, dodajući da je važno, bez izuzetaka, ispuniti sve kriterijume pre nego što se odobri vizna liberalizacija.

„Konsultacije zemalja-članica EU o tom pitanju se nastavljaju“, navela je Merkelova.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Angela Merkel: Zabrinuta sam zbog razgovora o promeni “granice” između Kosova i Srbije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.