Autor knjige o Putinu, Boris Rajtšuster tvrdi: Ruski predsednik ima TAJNU VOJSKU u državama ZAPADA!

Intervju

foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je formirao mrežu tajnih elitnih boraca u Nemačkoj i drugim zapadnim državama, tvrdi za nemački tabloid “Bild” autor knjige o Putinu Boris Rajtšuster.

On je za svoju novu knjigu “Putinov tajni rat”, između ostalog, koristio studije jedne zapadnoevropske tajne službe na osnovu kojih tvrdi da Putin ima direktan pristup mreži elitnih boraca na Zapadu i to preko škola borilačkih veština u kojima se trenira ruska borilačka tehnika “sistema”.

Škole vode bivši sovjetski, a danas ruski specijalci, navodi “Bild”.

U njima uglavnom treniraju obični sportisti, ali u pozadini konce vuku ruska vojna tajna služba GRU i specijalna jedinica WDW, tvrdi Rajtšuster.

– Ove borbene trupe u stranoj zemlji predstavljaju noseći stub Putinovog tajnog rata protiv Zapada – kaže on.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Prema njegovim rečima zapadne tajne službe prošle godine su samo u Nemačkoj identifikovale oko 300 ljudi koji su bliski tajnim strukturama “sisteme”. Među njima ima vojnika, policajaca, sudskih službenika, ali i pripadnika nemačkih policijskih i vojnih elitnih jedinica GSG9 i KSK.

Grupe “sistema” održavaju manevre u švajcarskim planinama, deluju preko granice, a imaju obuku i u Češkoj, navodi Rajtšuster pozivajući se na dokumenta tajne službe.

On kaže da su povezani i sa kozačkim udruženjima i ruskim motociklistima poznatim kao Noćni vukovi. Njihov cilj je, između ostalog, izazivanje nemira i nesigurnosti, rušenje političkih i društvenih procesa u ciljanim zemljama, promovisanje nedemokratskih vrednosti, navodi se u analizi jedne tajne zapadne službe.

Prema informacijama “Bilda”, grupe su aktivne u više pokreta među kojima je i desničarska Pegida. Onaj ko želi da sarađuje sa ruskim grupama, “sistema” šalje redovno u Rusiju na “usavršavanje”, tvrdi Rajtšuster.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Autor knjige o Putinu, Boris Rajtšuster tvrdi: Ruski predsednik ima TAJNU VOJSKU u državama ZAPADA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.