Azem Vlasi: Znam zašto je Vučić tako prošao u Parizu

Kosovo

Azem Vlasi – foto: printscreen/YouTube

Zašto srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću protokol nije dodelio mesto uz šefove država zemalja pobednica? Azem Vlasi, savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija za spoljnu politiku, izneo je u razgovoru za „Radio Sarajevo“ svoju teoriju o tom slučaju.

Iako je ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio izvinjenje Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu, dok francuski list „Figaro“ danas piše da je „Srbija nepravedno ponižena na ceremoniji u Parizu“, Vlasi smatra da ništa nije slučajno.

„Gdegod vide predstavnike Kosova na međunarodnoj sceni, Vučić i njegovi trabanti polude. A što se tiče mesta gde je Tači sedeo, a gde Vučić, očigledno je da predsednik Srbije ne poznaje francuski protokol. On bi da vidi sebe kao da je Srbiji mesto među pobednicima u Prvom svetskom ratu. A Srbija je, istorijski gledano, odgovorna za početak tog rata! Zbog Sarajevskog atentata na Franca Ferdinanda i uloge Srbije u tome. To je francuski protokol sigurno imao u vidu kada je Vučića smestio tamo negde pozadi“, kazao je Vlasi.

To što su se ostaci srpske vojske, dodaje Vlasi, „šlepovali uz Francusku i Britansku vojsku 1918. iz pravca Solunskog fronta, ne svrstava je u red pobednika“.

Osvrćući se na susret kosovskog predsednika Tačija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Vlasi kaže: „Usputni susret Tačija sa Putinom u Parizu nema nikakav značaj. Rusija, nažalost, i nadalje hrabri Srbiju u antikosovskoj politici i tu se ništa ne menja“, zaključio je Vlasi.

Francuz napisao pismo Makronu: Predsedniče, izvini se Vučiću i srpskom narodu

Vučić: Tražili smo od Francuza raspored sedenja i dobili skoro ljutit odgovor

Ambasador Francuske uputio izvinjenje predsedniku Vučiću i srpskom narodu

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

4 komentara na "Azem Vlasi: Znam zašto je Vučić tako prošao u Parizu"

  1. Psi laju karavani prolaze, a ovaj džukac i mediokriteta, koji se nekada u komunizmu zahvaljujući ključu domogao vlasti, drecnuo se da on deli lekcije i prekraja istoriju. Klasičan lažov i lopurda, koga više ama baš niko ne tretira i ne smatra bitnim, jedino se uz pomoć žene oglašava u nekim petoparačkim bošnjačkim novinama. O Azem o katunar, o more bur, metirjepun shtatlkur, qutetar nuk bahe shkur !!! Idi u selo kod Kamenice pri zemlju, more budoll.

  2. tata ti se slepovo

  3. ti arnaute , vi koji nemate kulture , vi koji nikada nijeste dali nekog naučnika , književnika, dr od ugleda. vi divlje pleme kojee je otelo 1500 srpskih manastira i crkava, srpsku zemlju. vi koji ste u žutoj kući ubili 2000 srba i uzeli im organe, bando jedna. a austrougari su zla radili samo u hercegovini koliko su srba na bandere objesili. ma ko takve nebi ubio. a to što su ubili karađorđevića ? ond je i za to trebao da izbije rat. mi ucrnogorci ne podnosimo vas arbanase,

  4. Titov ljubimac i mladi partijski rukovodilac,sa stotinu lica i nalicja.
    Obraza nigde.To su bili ti njegovi kadrovi nase buducnosti.Zato se sve ovo i ovako i dogodilo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.