BEĆKOVIĆ O SRBIJI I CRNOJ GORI: “Što vekovima nije moglo silom, u naše vreme je moglo sa Milom”

Reakcija

foto: Medija centar Beograd

„Ako ne uđemo u Evropsku uniju kada budem mlađi, ući ćemo kad budem još mlađi. Ako ne uđemo ni kad budem još mlađi, onda ćemo sigurno kad se ponovo rodim“, rekao je u razgovoru za Sputnjik književnik i akademik Matija Bećković

Da li će Zapadu poći za rukom da otrgne Srbiju od Rusije, kao što je to učinjeno sa Crnom Gorom? Kuda ide naš svet, koji je u ovom trenutku na ivici globalnog rata? Šta je zajedničko rijaliti programima i seriji „Nemanjići“? Ovo su samo neka od pitanja na koja je Sputnjik potražio odgovore od jednog od najvećih živih srpskih pesnika.

Etiopija traži: Britanci, vratite nam opljačkano blago!

Upitan da li će Srbi razrešiti dilemu između Evropske unije i Kosova i kojem carstvu će se prikloniti, Bećković je u svom maniru kratko odgovorio: „Nebesko je za malena carstvo, a evropsko uvek i doveka“.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "BEĆKOVIĆ O SRBIJI I CRNOJ GORI: “Što vekovima nije moglo silom, u naše vreme je moglo sa Milom”"

  1. Ovaj “pesnik i akademik” (a i lopov memorandumski je i mutljavina velika) uvek ima “u rukavu” poneki “patriotski” (mudroserski) slogan, on se naučio da dobro pliva u svakim govnima, ništa to njemu ne smeta ni kada su mu preko usta! A ne kao Branko Ćopić, odmah pa “sa mosta na beton”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.