Bedžet Pacoli: Između Srbije i Kosova ne bi trebalo da bude granica!

Kosovo

Bedžet Pacoli – foto: Printscreen/YouTube

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli rekao je da između Srbije i Kosova ne bi trebalo ni da bude granica i da bi „loptu trebalo prebaciti na ekonomsko polje“.

„Živeli smo nekada zajedno i ja vidim tendenciju da oni hoće da žive zajedno. Mi, umesto da pravimo granice, treba da likvidiramo granice i da pustimo ljude da se kreću slobodno“, rekao je Pacoli u Njujorku za TV Prvu.

On je izneo uverenje da je rešenje negde drugo, te da „moramo naći loptu na ekonomskom polju“.

„Tamo je rešenje — ekonomska saradnja, više radnih mesta, više ekonomskog rasta, bolji život stanovništva, kvalitetnije školovanje i više proizvoda na stolu. To bi trebalo, ako ima volje i sa severne i sa južne strane, da može da se dostigne”, istakao je Pacoli.

Upitan koliko smo danas daleko od rešenja kosovskog pitanja, on je rekao da smo blizu, ali istovremeno i daleko.

„Jako smo daleko i jako smo blizu. Sve je u našim rukama. Ako hoćemo, možemo biti mnogo bliže, a ako nećemo, onda smo daleko“, kazao je on, preneo je Tanjug.

Upitan od koga zavisi rešenje kosovskog pitanja, navodi da „zavisi od nas i od volje naših naroda“.

Na konstataciju da na Kosovu postoje dve suprotstavljene struje — ona koja je za rešavanje pitanja preko korekcije granice i ona koja to rešenje osporava, Pacoli smatra da je cela ta ideja došla iznenada.

„Ljudi se moraju konsultovati i promisliti, ali ja mislim da je to na dobrom putu i ako naši lideri gospodin Tači i gospodin Vučić još malo uzmu pažnju i objašnjavaju ljudima, dobru stvar niko neće odbaciti“, zaključio je Pacoli.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bedžet Pacoli: Između Srbije i Kosova ne bi trebalo da bude granica!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.