Bedžet Pacoli pisao generalnom sekretaru UN: Beograd je prihvatio istinu, Kosovo je nezavisno

Kosovo

Bedžet Pacoli – foto: Printscreen/YouTube

Ministar spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama Bedžet Pacoli pisao je generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu. Pacoli je uveren da je Beograd prihvatio istinu i da je Kosovo „nezavisno u skladu sa međunarodnim pravom“, prenosi Tanjug.

Pacoli na svom Fejsbuk profilu navodi da je u pismu Guterešu napisao da je „došao trenutak za konačni sporazum sa Srbijom“.

„Generalnog sekretara UN Antonija Gutereša sam obavestio da je učlanjenje u UN posebno moguće sada zbog toga što je Srbija, iako teško, počela da pokazuje da je zainteresovana da ide napred i da se slaže sa istinom koju je potvrdio Međunarodni sud pravde 22. jula 2010. godine, da je državnost Republike Kosova u skladu sa međunarodnim pravom“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Pacoli je napisao i da je stav Međunarodnog suda omogućio Beogradu da vidi ovu istinu, posebno u vezi sa stavom Srbije o priznavanju državnosti Kosova, koje, kako kaže, „svakako treba da se menja“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bedžet Pacoli pisao generalnom sekretaru UN: Beograd je prihvatio istinu, Kosovo je nezavisno"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.