Bivši ekspert NASA progovorio: Ne čačkajte JELOUSTON, napravićete katastrofu! – VIDEO

Supervulkan

foto: pixabay.com

Brajan Vilkoks, bivši član Saveta za planetarnu odbranu NASA, otkrio je jezivu činjenicu oko najnovijeg izveštaja ove svemirske agencije.

On kaže da predlog NASA za eliminaciju pretnje supervulkana u Jeloustonu može da prouzrokuje mnogo strašnije stvari od ove erupcije.

Čovek iz Teksasa ulovio OGROMNU žabu – FOTO

Jedan od predloga je da se do dna supervulkana probuši rupa u koju bi se ubacila voda pod pritiskom kako bi se Jelouston ohladio.

Vilkoks smatra da to ne bi bilo uspešno. Po njegovim rečima, to bi “kapu” koja stoji na vrhu vulkana učinilo veoma nestabilnom.

[adsenseyu5]

Po njegovim rečima, ovaj vulkan je po planetu opasniji nego udar komete ili asteroida. Na svetu ima 25 poznatih supervulkana koji bi moglu da unište klimu na Zemlji.

Poslednja erupcija supervulkana se desila pre 25.000 godina na Novom Zelandu. Danas bi njegova erupcija izazvala nuklearnu zimu koja bi u roku nekoliko meseci uništila ljudski rod.

[adsenseyu5]

Jelouston bi trebalo da se reši jer on u proseku eruptira svakih 600.000 godina, a upravo toliko je proteklo od poslednje erupcije.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Daily Star)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivši ekspert NASA progovorio: Ne čačkajte JELOUSTON, napravićete katastrofu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.