Boris DŽONSON: Vidite li šta PUTIN radi na zapadnom BALKANU?!

Intervju

foto: Tanjug

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da postoji “realna mogućnost” ruskog mešanja u izbore u Velikoj Britaniji u junu, upozorivši na “prljave poduhvate na zapadnom Balkanu” predsednika Rusije Vladimira Putina.

Takođe, smatra da Britanija prilikom Bregzita ne treba da plati Evropskoj uniji, već da Brisel treba da isplati novac Londonu. Džonson je u intervjuu za britanski “Dejli telegraf” rekao da je “jasno” da se Putin mešao u izbore u Americi i da je očigledno da je isto to radio i u Francuskoj.

Pročitajte još i ovo:

Zbog BREGZITA, ovo maleno nemačko selo postalo je CENTAR Evrope! – VIDEO

– Na zapadnom Balkanu on je spreman na sve vrste prljavih poduhvata, tako da moramo da budemo oprezni – tvrdi Džonson.

[adsenseyu5]

On je naveo da bi se Putin “radovao” ako bi lider laburista Džeremi Korbin pobedio na izborima u Britaniji.

Prema njegovoj tvrdnji, Brisel bi mogao da bude primoran da isplati Britaniji novac u okviru pregovora oko Bregzita zato što je London ulagao veliki novac u EU. On je, takođe, optužio EU da pokušava “da iscedi do poslednje kapi krvi” Britaniju sa očekivanim računom od 100 milijardi evra za izmirenje obaveza po izlasku iz evropskog bloka.

Pročitajte još i ovo:

Prvi „BREGZIT“ u istoriji je bio MNOGO strašniji – VIDEO

Na pitanje da li se slaže sa nekadašnjim liderom Konzervativne partije Ijanom Dankanom Smitom da bi Britanija mogla da na kraju dobije novac, on je odgovorio da se slaže.

[adsenseyu1]

– Mislim da za to postoje veoma jaki argumenti. Definitivno smatram da je predlog o plaćanju koji je trenutno predstavljen apsurdan – ocenio je Džonson.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Boris DŽONSON: Vidite li šta PUTIN radi na zapadnom BALKANU?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.