Borivoje Borović: Milošević je učinio najveću uslugu srpskom narodu kada je umro!

Intervju

Borivoje Borović – foto: Medija centar Beograd

Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ i Srbije, nije otrovan u Hagu, kako to neki tvrde, već je 2006. umro od srčanog udara koji je usledio nakon što je obavešten da neće biti lečen u Rusiji, kaže za Kurir advokat Borivoje Borović!

On tvrdi da teorije o trovanju Miloševića u zatvoru nisu tačne jer je Hagu on bio potreban živ kako bi ostvarili svoju nameru i osudili ga za genocid.

– Smatram da je Milošević učinio najveću uslugu srpskom narodu kada je umro, pa nemamo osuđujuću presudu za genocid, što bi jako opteretilo ceo srpski narod – započinje priču Borojević.

Navodi da je tog 11. marta 2006. godine, kada je Milošević preminuo, bio u Hagu.

Zavaravali Miloševića

– Šetao sam Sheveningenom sa Zdenkom Tomanovićem, pravnim savetnikom Miloševića. Oko dva sata smo šetali, analizirali neke predmete i on mi je saopštio da je upravo to jutro Slobodan Milošević dobio vest da neće biti lečen u Rusiji. Bio je, inače, zavaravan od nekih profesora beogradskog Pravnog fakulteta da će oni nekako da mu omoguće da iz Haga bude prebačen u Rusiju. Čak je zvanično bila poslata molba, odbijena je, pisana je žalba i Milošević je tog dana dobio taj negativan odgovor. I zbog toga je dobio srčani udar – tvrdi Borović.

Miloševićeve partijske kolege iz SPS i lekari proteklih godina u javnosti su iznosili tvrdnje da je on u Sheveningenu neadekvatno lečen, pa čak i trovan.

Tako je navođeno da su mu davani pogrešni lekovi i da je u njegovoj krvi nađen “rifampicin“, koji neutrališe dejstvo lekova za regulaciju krvnog pritiska.

Lider SRS Vojislav Šešelj je pričao o sumnjama Miloševića da ga truju, te da mu je jednom pokazao kako se na dnu čaše u koju je sipao flaširanu vodu taloži neki beli prah.

Na poslednjem suđenju Milošević se žalio da mu je “glava teška pola tone”, ali izostala je reakcija lekara.

On objašnjava i zašto su naknadne priče da je ekspredsednik ubijen netačne:

– Potvrđujem da je tačno ovo što govorim zato što sam tog jutra kada je preminuo bio u Haškom sudu. Gledao sam kako haški tužioci po stepeništu maltene plaču od nesreće što nisu zgrabili osuđujuću presudu protiv Miloševića pošto je umro. To je istina i to je istorijska činjenica.

Pismo Lavrovu

Upravo je advokat Zdenko Tomanović nedavno otvorio dušu i otkrio da ga je, dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević zamolio da njegovo rukom napisano pismo odnese u rusku ambasadu sa zahtevom da se ono preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu.

– U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio da ga Rusija spase i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo u ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov.

Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav – ispričao je Tomanović.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Biljana Bojić)

Budite prvi sa komentarom na članku "Borivoje Borović: Milošević je učinio najveću uslugu srpskom narodu kada je umro!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.