Britanski fizičar Brajan Koks: “Vanzemaljci bi mogli da budu na više mesta u Sunčevom sistemu” – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Postoje velike šanse da tokom budućih misija na Marsu, poput one koja se planira za 2020. godinu, budu otkriveni i mikroorganizmi, smatra poznati britanski fizičar Brajan Koks.

Koks je takođe izjavio i da bi takvi organizmi mogli da budu rašireniji u Sunčevom sistemu nego što se do sada mislilo.

[adsenseyu5]

Međutim, naučnik kaže da smo najverovatnije usamljeni kada su civilizacije u pitanju, odnosno da smo jedina napredna vrsta u našoj galaksiji.

“Ako odemo na Evropu, Encelad ili Mars i zagledamo se u njih vrlo dobro, ne bih se začudio da na jednom ili više od tih mesta pronađemo mikrobe”, rekao je Koks u razgovoru za Wired i istakao da je sasvim drugo pitanje da li će taj život postati jednog dana postati višećelijski ili inteligentan.

Koks je dodao da potraga za životom u svemiru predstavlja veliko pitanje, i da bi posmatranje naše planete kao jedinog tela u svemiru koje možda sadrži život moglo da igra ključnu ulogu u našem političkom razvoju.

Fizičar je objasnio da bi posmatranje Zemlje kao retkog ili jedinstvenog mesta moglo da ujedini čovečanstvo.

[adsenseyu5]

“To je važan korak u političkoj evoluciji, jer u jednom trenutku moramo da pronađemo način da upravljamo ovim svetom tako da on ne bude rasparčan”, rekao je Koks.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski fizičar Brajan Koks: “Vanzemaljci bi mogli da budu na više mesta u Sunčevom sistemu” – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.