ČUVENI NEUROLOG TVRDI: Naši mozgovi skrivaju stvarnu realnost od nas, jer ljudski MOZAK to ne bi mogao da podnese! – VIDEO

Misterija

foto: Youtube Printscreen

Neurolog Donald Hofman tvrdi da je sve što nas okružuje zapravo iluzija.

Uticajni naučnik Donald Hofman smatra da naši mozgovi skrivaju stvarnu realnost od nas, jer ljudski mozak to ne bi mogao da podnese.

On kaže da su naši mozgovi verovatno evoluirali tako da pojednostavljuju stvari, baš kao što nam računarska radna površina olakšava da vizualizujemo dokumente u vidu malih kvadrata.

Na naučnoj konferenciji “TED talk” Hofman je ilustrovao svoju tezu pokazavši pravi dokument na računarskoj radnoj površini.

“Ikona je plava i pravougaona i nalazi se u donjem desnom uglu desktopa. Da li to znači da je sam dokument plav, u obliku pravougaonika i u donjem desnom uglu računara? Naravno da ne.

Ova ikonica nije tu da vam pokaže stvarni računar. Zapravo, ona je tu da vam sakrije tu stvarnost. To je ključna ideja: evolucija nas je oblikovala da stvorimo percepciju koja nam omogućava da preživimo.

Deo toga je i da se od nas sakriju stvari koje ne moramo da znamo.

Da ste u prošlosti provodili vreme razmišljajući o tome šta je zaista stvarno, tigar bi vas pojeo”, obrazložio je Hofman.

(Skandalozno.rs, Izvor: metro.co.uk)

1 komentar na "ČUVENI NEUROLOG TVRDI: Naši mozgovi skrivaju stvarnu realnost od nas, jer ljudski MOZAK to ne bi mogao da podnese! – VIDEO"

  1. Ovaj se naduvao lepka uz Matriks…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.