Da li je VUČIĆ ostvario dečački san? Pročitajte PREMIJEROV SASTAV IZ IV-5 RAZREDA osnovne škole

Dogovor

foto: Tanjug/AP

Pre tačno 38 godina, Aleksandar Vučić, tada devetogodišnji učenik IV-5 OŠ “Branko Radičević” uradio je sastav na temu “Tebi Republiko”.

U tom sastavu današnji premijer Srbije piše da on “uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane”

[adsenseyu5]

Premijer Aleksandar Vučić pohađao je OŠ “Branko Radičević” na Novom Beogradu u Bloku 45. On je 1979. godine išao u četvrti razred i bio odeljenje IV/5, baš u vreme kada je 36 godina posle ključne sednice AVNOJ-a u Jajcu, 29. novembra, stvorena Jugoslavija. Povodom Dana Republike, Vučić je napisao pismo svojoj tadašnjoj domovini – Jugoslaviji, a sada, 38 godina kasnije ovo pismo ima poseban značaj, ali i posebnu težinu… i za samog premijera Srbije, ali i za njegovu domovinu – Srbiju.

Tada devetogodišnji školarac Aleksandar, piše kako svojoj zemlji povodom njenog rođendana poklanja buket crvenih ruža pun mira, radosti, sreće i najlepše slobode. Zahvalan je svojoj zemlji što je u tom trenutku, 36 godina ranije u Jajcu izborila temelje moderne države.

Osvrće se na sve ljude koji su takođe zahvalni na tome, a posebno ističe da on “uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane”.

Fotografija njegovog pisma-sastava pojavila se na Fejsbuku, u grupi “OŠ Branko Radičević”, a postavio je neko od njegovih prijatelja iz odeljenja.

Reč je o generaciji 1970.

[adsenseyu1]

Ovo je njegov sastav:

sastav

Foto: Facebook/OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ”- BLOK 45, NOVI BEOGRAD

Foto: Facebook/OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ”- BLOK 45, NOVI BEOGRAD

Na osnovu pisma devetogodišnjeg dečaka zaključuje se da je bio izuzetno ambiciozan i da je znao da želi da unapredi svoju zemlju, da stvara i gradi, što danas i čini.

Pored brojnih obnovljenih i novih fabrika, izgradio je i auto-put, ali i nekoliko tunela, pa ako je suditi po tim rezultatima Aleksandar Vučić je ostvario svoj dečački san.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li je VUČIĆ ostvario dečački san? Pročitajte PREMIJEROV SASTAV IZ IV-5 RAZREDA osnovne škole"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.