Dačić: “Očekujete da poverujemo u bajku da Tramp, Merkel, Makron, Mogerini ne mogu ništa jednom Haradinaju?!”

Intervju

Ivica Dačić – Printskrin: un.org

“Tramp, Merkel, Makron, Mogerini, svi se tresu i niko ne može ništa jednom Haradinaju. I svi očekuju da mi u tu bajku poverujemo”, rekao je Dačić za RTS.

Prema rečima ministra spoljnih poslova, Srbija će učestvovati na sastanku u Parizu ako Priština ukine takse na srpsku robu, ali je pitanje da li francuski predsednik Emanuel Makron ponovo može da dozvoli da njegova reč ne znači ništa u odnosu na “veličinu jednog Haradinaja“.

Tramp, Merkel, Makron, Mogerini, svi se tresu i niko ne može ništa jednom Haradinaju. I svi očekuju da mi u tu bajku poverujemo“, rekao je Dačić za RTS. On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta isticao da je Beograd spreman da razgovara ako se ukinu takse.

Dačić je još rekao da se vrše veliki pritisci oko sastanka, da Nemci govore da nije istina da nisu vršili pritisak na kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Prema njegovim rečima, nisu svi u svetu oduševljeni inicijativom Pariza i Berlina, a da Vašington gleda sa strane da se uključi, ako ona ne uspe. Takođe, podsetio je, EU čeka novog visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost.

“U ovom trenutku je teško reći da li će biti sastanka ili ne. Srbija će naravno u tome učestvovati, mi smo učestvovali svuda, ali je pitanje da li Makron može ponovo da dozvoli da njegova reč ne znači ništa u odnosu na veličinu jednog Haradinaja”, rekao je Dačić.

Govoreći o nastupu na sednici Saveta bezbednosti UN i polemici s prištinskom predstavnicom Vljorom Čitaku, ministar je istakao da on mora da se pravda zbog nečega što je rekao Vljori Čitaku, a da niko nju ne kritikuje za to što je rekla da su Srbi kolonizatori.

“Znam da mnogi ovde misle da je to stvarno tako i to podržavaju, ali kod Albanaca nema toga, oni imaju nacionalno jedinstvo”, rekao je Dačić. On je dodao da se stalno govori da Beograd treba da prestane sa politikom povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova jer to narušava dijalog.

S druge strane, ukazao je Dačić, otpočetka briselskog dijaloga 23 države su priznale Kosovo.

“Kako se Srbija nije naljutila? ‘Ajde, sad mi da tražimo da zaustavite Kosovo da ne lobira po raznim zemaljama”, rekao je Dačić i dodao da se Priština ponovo prijavila za članstvo u Interpolu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dačić: “Očekujete da poverujemo u bajku da Tramp, Merkel, Makron, Mogerini ne mogu ništa jednom Haradinaju?!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.