Dačić u Rumuniji: Budite korektni, recite šta hoćete. Da Srbija prizna Kosovo?

Intervju

Ivica Dačić – foto: Reuters

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Bukureštu da je mnogo „političkih doktora“ koji Srbiji savetuju da se okrene budućnosti, a pod tim ustvari misle jedino „priznajte Kosovo“, te zapitao zašto ne poruče Prištini da se „okrene budućnosti“ i prizna autonomiju Kosova u Srbiji.

„Šta znači ’okrenuti se budućnosti‘?“, pitao je Dačić, koji je danas učestvovao na panelu „Bezbednosni izazovi na Balkanu“, u Temišvaru, a na kome su on i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu razmenili iskustva i razmišljanja o aktuelnim izazovima i njihovim uzrocima u regionu.

„Tu formulaciju koriste politički doktori kada je u pitanju Kosovo — ’okrenite se budućnosti, ostavite Kosovo‘. Pa, recite ovima u Prištini ’okrenite se u budućnosti, budite autonomija u Srbiji‘. Prebijete nekog, pa mu posle kažete ’okreni se budućnosti‘. Nije to tako jednostavno. To su parole, to nije život“, rekao je Dačić.

Ova reakcija ministra spoljnih poslova Srbije usledila je po završetku panela, a na komentar koji mu je upućen iz publike — da je 90 odsto njegove prezentacije bilo odlično, ali posvećeno prošlosti, a da je „budućnost ključna i ona interes vaše (Dačićeve) države“.

Budite konkretni, pa mi recite šta hoćete? Je li to da Srbija prizna Kosovo?“, zapitao je Dačić.

„Govorimo ovde o konkretnom problemu, koji je u toku, koji se rešava. Ne govorimo o srednjem veku. Možete da kažete ŠpancimaKataloncima da se okrenu budućnosti. Možete da kažete i Moldaviji i Moldavcima, ovima iz Pridnjestrovlja da se okrenu budućnosti…“ rekao je Dačić i zaključio:

„Mi smo u procesu rešavanja ovog pitanja i ono nije završeno, a vi budite direktni i kažite šta tačno mislite“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dačić u Rumuniji: Budite korektni, recite šta hoćete. Da Srbija prizna Kosovo?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.